WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι 4 συμφωνίες που κάνει ένα ζευγάρι με πραγματικά ισχυρή σχέση


JTeam

6 Δεκεμβρίου 2022

Οι 4 συμφωνίες που κάνει ένα ζευγάρι με πραγματικά ισχυρή σχέση
Αυτά που κάνουν οι άνθρωποι που δύσκολα χωρίζουν

Δεν υπάρχει σχέση χωρίς προβλήματα και δυσκολίες. Το να περιμένεις το αντίθετο όμως, είναι εντελώς ουτοπικό. Αυτό όμως που μπορείς να περιμένεις είναι το να είσαι με έναν άνθρωπο, που προσπαθεί εξίσου για αυτή τη σχέση και τηρεί τους εξής κανόνες. Ή συμφωνίες, αν προτιμάς.

Είναι πιστοί (παντού)

Όταν μιλάμε για πίστη, δεν εννοούμε μόνο σεξουαλικά. Δεν γίνεται κάποιος να είναι αξιόπιστος στα άλλα και να λέει μόνο εκεί ψέματα. Ακόμα και αν απιστήσει, το συζητά, επικοινωνεί τις σκέψεις του και δεν αποκρύπτει πράγμα που δεν βοηθούν τη σχέση.

Εκτίθενται συναισθηματικά

Τα ζευγάρια που εξελίσσονται είναι αυτά που δεν φοβούνται να δείξουν τις δύσκολες και ατελείς πλευρές τους. Δεν έχουν την ανάγκη να έχουν πάντα δίκιο, παραδέχονται τα λάθη τους και είναι ειλικρινείς με το πώς νιώθουν.

Επικοινωνούν, επικοινωνούν

Και μετά επικοινωνούν λίγο ακόμα. Όσο γραφικό ή κλισέ και αν ακούγεται, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είτε μιλάμε για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ είτε για τις μεγάλες αποφάσεις, είτε για όλα αυτά που αλλάζουν σε μία σχέση, δεν μένει τίποτα κρυφό, ειδικά όταν αφορά και τους δύο.

Περνούν ποιοτικό χρόνο

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει νόημα, αν δεν επιλέγουμε να βρίσκουμε χρόνο για ουσιαστικά πράγματα. Το θέμα δεν είναι να συνυπάρχουμε στο ίδιο δωμάτιο, αλλά να επικοινωνούμε, να κάνουμε πράγματα που αρέσουν και στους δύο και να μένουμε εκτός κινητών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.