WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 5 dating trends που καταφτάνουν το 2023


Κλέλια Φατούρου

7 Δεκεμβρίου 2022

Τα 5 dating trends που καταφτάνουν το 2023
Pexels/cottonbro
Είστε έτοιμοι για αυτά που έρχονται το 2023 στο dating;

Κάθε χρονιά τελειώνει με έναν απολογισμό για το τι βιώσαμε τους τελευταίους 12 μήνες. Αν μιλάμε για το dating, κάθε χρόνο ξεπετιούνται νέα trends, τα οποία, στην πλειοψηφία τους, δεν θα θέλαμε να υπάρχουν.

Αλλά για να είμαστε και δίκαιοι, υπάρχουν και αυτές οι τάσεις που υπόσχονται λίγο πιο ουσιαστικές σχέσεις, ακόμα και αν δεν έχουν διάρκεια. Κάθε χρονιά έχει τα καλά και τα κακά της, και το 2023 θα μάς φέρει αυτές τις νέες τάσεις στα ραντεβού κι εμείς θα πάμε προς την κατεύθυνση που μάς ταιριάζει.

Infla-dating

Τα ραντεβού δεν χρειάζεται να κοστίζουν μία περιουσία. Η Gen Z αποδεικνύει ότι μπορείς να περάσεις υπέροχα με κάποιον που σου αρέσει, χωρίς να ξοδέψεις ένα ευρώ. Περισσότερες βόλτες, περισσότερες συζητήσεις και λιγότερο επίδειξη πλούτου.

Wanderlove

Όπως όλα δείχνουν, οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι και πάλι in style. Σύμφωνα με μία έρευνα σε 10.000 ανθρώπους, έδειξε ότι 1 στους 3 είναι πλέον πιο ανοιχτός στο να κάνει σχέση με κάποιον που δεν ζει στην ίδια πόλη. Ίσως επειδή η πανδημία τους στέρησε τα ταξίδια και ο έρωτας είναι πάντα μία καλή αφορμή.

Ethical Sex-ploration

Από τη μία, υπάρχουν εκείνοι που ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μονογαμικοί και προτιμούν τις polyamorous σχέσεις. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η εξερεύνηση του σεξ απενοχοποιείται και οι άνθρωποι πλέον ανοίγονται περισσότερο και ντρέπονται λιγότερο σε ό,τι αφορά την απόλαυσή τους.

Jenny.Gr
Unsplash/Priscilla Du Preez

Dry Dating

Μία τάση που ξεκίνησε πέρυσι και θα συνεχίσει δυναμικά. Οι νεότερες γενιές απέχουν συνειδητά από το αλκοόλ και δεν το χρειάζονται για να χαλαρώσουν όταν βγαίνουν ραντεβού. Και συνδέεται με το infla-dating.

Open Casting

Να κι ένα trend που αλλάζει αρκετά τα δεδομένα. Αν μέχρι τώρα φαντασιωνόσουν τον ψηλό μελαχρινό που θα γνωρίσεις στα αλλαντικά του σούπερ μάρκετ, το open casting σε ενημερώνει ότι θα είσαι πιο ανοιχτή στις γνωριμίες και δεν θα έχεις τόσο συγκεκριμένα standards, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εμφάνιση. Ας δούμε λίγο καλύτερα πέρα από την επιφάνεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.