WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Intuitive dating: Τι είναι και γιατί πρέπει να το βάλεις στόχο για το 2023


Κλέλια Φατούρου

31 Δεκεμβρίου 2022

Intuitive dating: Τι είναι και γιατί πρέπει να το βάλεις στόχο για το 2023
Unsplash/Brooklyn
Η μοναδική τάση που πρέπει να ακολουθήσουμε

Έχουμε ακούσει πάρα πολλά trends και έχουμε δοκιμάσει πολλά, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάτι που θα μάς βοηθήσει στον ερωτικό τομέα. Μήπως όμως όλα καταλήγουν στο πιο απλό πράγμα; Τη διαίσθησή μας;

«Intuitive dating σημαίνει ότι βγαίνουμε ραντεβού και ακολουθούμε τω εσωτερικό μας βαρόμετρο και τις πληροφορίες που μάς δίνει το ένστικτό μας. Πώς νιώθεις κατά τη διάρκεια και μετά το ραντεβού», μάς ρωτά η coach σχέσεων Carrie Jereslow.

Είναι πολύ απλό. Αν έχεις βγει με κάποιον που σου άρεσε πολύ και η πρώτη σου αντίδραση είναι να του στείλεις μήνυμα, τότε το κάνεις και δεν το φιλτράρεις, μήπως και δεν πρέπει. Όταν ξέρεις τον εαυτό σου και δεν ακολουθείς τα πρέπει, βγαίνεις ραντεβού και εμπιστεύεσαι τυφλά το ένστικτό σου.

Αν ανήκεις μάλιστα σε εκείνους που βαρέθηκαν τα app και να βγαίνουν συνέχεια ραντεβού, αυτή η διαδικασία σε βοηθά να ακούσεις τον εαυτό σου, να πάρεις τον χρόνο σου και να μάθεις τι σου αρέσει και τι όχι. Το θέμα είναι να μην πιστεύεις ότι η διαίσθηση είναι θέμα λογικής. Είναι περισσότερο μία σωματική αίσθηση ή κάτι που πηγαίνει πολύ καλά (ή όχι). Πώς είναι να νιώθεις άνετα και πώς όταν είσαι σε πολύ άβολη κατάσταση;

Πριν απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να ξέρεις τι θες και να μην αφήνεις την επιλογή στους άλλους. Να είσαι ο εαυτός σου και να μην αποκρύπτεις σημαντικές πλευρές, μόνο και μόνο για να γίνεις πιο αρεστή. Και τέλος, το πιο σημαντικό είναι να δουλεύεις συνέχεια με τον εαυτό σου. Για να περνάς πολύ ωραία και χωρίς να κάνεις dating.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.