WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι 4 γλώσσες του σεξ: Βρες τη δική σου και βελτίωσε την ερωτική σου ζωή


JTeam

25 Ιανουαρίου 2023

Οι 4 γλώσσες του σεξ: Βρες τη δική σου και βελτίωσε την ερωτική σου ζωή
Pexels/Ron Lach
Αυτές οι 4 συμπεριφορές θα σε κάνουν να θες σεξ

Είσαι εξοικειωμένη με τη γλώσσα του σώματος, τη γλώσσα του έρωτα και του επικοινωνιακού σου στιλ. Όλα αυτά σε βοηθούν να συνδεθείς καλύτερα με τους άλλους και να εντοπίσεις τα δυνατά σου στοιχεία.

Ήξερες όμως ότι ισχύει το ίδιο και για το σεξ; Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο να βιώνουμε τη διέγερση και την ηδονή. Και αυτό συμβαίνει και ανάμεσα σε δύο συντρόφους. Μπορεί να διαφέρετε και να μην έχετε τις ίδιες σωματικές και πνευματικές ανάγκες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σεξ.

Παρακάτω θα εντοπίσουμε τις 4 γλώσσες του σεξ, για να εντοπίσεις τη δική σου και να δεις πώς μπορεί να συνδυαστεί με του παρτενέρ σου.

Η ρομαντική

Εδώ όλο το νόημα βρίσκεται στην προεργασία και όχι τόσο στο ίδιο σεξ. Ρομαντικό δείπνο, μία γλυκιά κουβέντα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο και η ανάγκη του να νιώθεις επιθυμητή. Αγαπάς τις εκπλήξεις και προτιμάς το sexy talk που θα σε βάλει εύκολα σε ερωτικό mood.

Η αρμονική

Εδώ πάμε πιο βαθιά γιατί η ερωτική επιθυμία προκύπτει από το κατά πόσο νιώθεις ότι υπάρχει αρμονία στη σχέση, ουσιαστική και πρακτική. Όταν νιώθεις ότι το σπίτι είναι τακτοποιημένο, τα έχετε βρει στο μοίρασμα των υποχρεώσεων και δεν υπάρχουν εντάσεις, έχεις περισσότερη όρεξη για σεξ.

Η συνδεδεμένη

Δύσκολα βρίσκεις ικανοποίηση σε one nigh stands. Βασικό προαπαιτούμενο για υψηλή libido είναι το να έχεις μία βαθιά συναισθηματική σχέση και να νιώθεις ασφάλεια με τον σύντροφο που έχεις επιλέξει. Διεγείρεσαι με το να νιώθεις ότι καλύπτονται οι ουσιαστικές ανάγκες σου.

Η ζωώδης

Πάθος, ένταση, καινοτομία και δυνατή σωματική χημεία. Αυτά σου αρκούν για να θέλεις να κάνεις σε με κάποιον, κι ας γίνει μόνο μία φορά. Το σεξ είναι κυρίως ζωώδες και δεν είναι απαραίτητο να συνδέεσαι συναισθηματικά με τον άλλο. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει κιόλας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.