WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 συμβουλές γάμου που είναι εντελώς λάθος


JTeam

11 Φεβρουαρίου 2023

3 συμβουλές γάμου που είναι εντελώς λάθος
Unsplash/Wright Brand Bacon
Μήπως τις πιστεύεις, ενώ δεν βοηθούν πουθενά;

Κι αν έχουμε ακούσει συμβουλές και tips από τις παλαιότερες γενιές ή και από σύγχρονα ζευγάρια που επιμένουν να κάνουν πράγματα που ίσως τελικά και να δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Είτε μιλάμε για γάμο, είτε για συγκατοίκηση, είτε για σχέση που δεν βρίσκεται στην αρχή, υπάρχουν κάποιες απαρχαιωμένες συμβουλές, που σήμερα θα καταρριφθούν.

«Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν»

Παραδέξου το, το πιστεύεις ακόμα. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει καμία δόση αλήθειας σε αυτό, αλλά δεν ισχύει και 100%. Είναι γεγονός ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους και να μην εθελοτυφλούμε σε τυχόν ατέλειες και ελαττώματα. Ο πυρήνας μίας προσωπικότητας δεν αλλάζει, αλλά οι άνθρωποι ωριμάζουν και εξελίσσονται. Ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε. Και είναι σημαντική προυπόθεση για κάθε μακροχρόνια σχέση.

Πες συγγνώμη, κι ας μην το νιώθεις

Είναι ολοφάνερο πότε ζητά κάποιος συγγνώμη χωρίς να το εννοεί, ακόμα και όταν φταίει. Το θέμα δεν είναι να παίζουμε ρόλους ή να λέμε στον άλλον αυτό που θέλει να ακούσει.

Να λες συνέχεια «Αυτό με κάνει να νιώθω έτσι»

Για να μην παρεξηγηθούμε, είναι απαραίτητο να μιλάς για τα συναισθήματά σου και πώς νιώθεις όταν ο άλλος σε υποτιμά, δεν σέβεται τα όριά σου κλπ. Το πρόβλημα ξεκινά όταν το κάνεις για όλα ανεξαιρέτως, και μετατρέπει το σπίτι σε χώρο συνεδρίας σε ψυχολόγο. Μπορείς απλώς να ζητήσεις από τον άλλο κάτι, χωρίς να μπαίνει το συναίσθημα στη μέση. Τουλάχιστον σε καθημερινά και πρακτικά, όπως το πλύσιμο των πιάτων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.