WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 λόγοι να πεις «ναι» σε ένα δεύτερο ραντεβού ακόμη και αν δεν ενθουσιάστηκες στο πρώτο


JTeam

3 Απριλίου 2023

5 λόγοι να πεις «ναι» σε ένα δεύτερο ραντεβού ακόμη και αν δεν ενθουσιάστηκες στο πρώτο
Η ειδικός σε θέματα σχέσεων, Jessica Jefferson, σου δίνει όλους τους λόγους για ένα ακόμη δεύτερο ραντεβού

Κάποιες σχέσεις ξεκινούν ξαφνικά. Από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο κιόλας ραντεβού. Άλλες εξελίσσονται σταθερά και σταδιακά. Βήμα - βήμα, ραντεβού - ραντεβού. Αν οι σχέσεις σου, τυχαίνει να ξεκινούν από την πρώτη στιγμή, και να νιώθεις έρωτα, χημεία και σύνδεση από το πρώτο ραντεβού- αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να απορρίψεις ένα πρόσωπο από την πρώτη μόνο φορά, επειδή δεν ένιωσες «αυτήν την αρχική σπίθα και ενθουσιασμό».

Ακόμη και αν δεν υπάρξει τρελή χημεία από την πρώτη συνάντηση, είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να εξελιχθούν θετικά, και τελικά να χτιστεί μια γερή και με σωστές βάσεις σχέση. Για πολλούς μάλιστα, είναι και προτιμότερο, αφού οι «έρωτες με την πρώτη ματιά», τείνουν να έχουν αρκετή ένταση και εν τέλει να είναι αυτοκαταστροφικοί.

Εμείς σου δίνουμε 5 λόγους για να πεις ένα ακόμη ναι, σε ένα δεύτερο ραντεβού, προκειμένου να δώσεις μια ακόμη ευκαιρία, σε μια ενδεχόμενη σχέση:

Ο αρχικός ενθουσιασμός, δεν είναι τελικά και τόσο καθοριστικός και σημαντικός για μια μακροπρόθεσμη σχέση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι «πεταλούδες στο στομάχι» δεν είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν την πορεία μιας σχέσης. «Όλοι πιστεύουμε ότι μια αρχική σπίθα είναι δείκτης συμβατότητας. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά στοιχεία για να επιβιώσει μια μακροχρόνια και υγιής σχέση», λέει η Jessica Jefferson, ειδική σε θέματα σχέσεων, από το LMFT. Ο αρχικός ενθουσιασμός δεν σημαίνει απαραίτητα και καλή συμβατότητα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η Jefferson, συμβουλεύει πως αντί να ανησυχούμε για την αρχική σπίθα και χημεία, είναι προτιμότερο να δώσουμε χρόνο προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τον απέναντι μας, και να εστιάσουμε στο να δημιουργήσουμε μια συναισθηματική οικειότητα, η οποία θα μας φέρει πιο κοντά.

Jenny.Gr



Τα πρώτα ραντεβού, δεν δίνουν απαραίτητα και την σωστή πρώτη εντύπωση

Είναι γεγονός πως σε ένα πρώτο ραντεβού αρκετά πράγματα μπορούν να πάνε λάθος. Το άγχος και το στρες, δεν επιτρέπουν στον άλλο να εκφραστεί όπως πραγματικά επιθυμεί, ή μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να νιώσει οικεία και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Επομένως είναι σημαντικό να μην βγάζουμε σύντομα συμπεράσματα.

Τα ραντεβού σου, μπορεί απλά να είχε μια κακή ημέρα

Σε όλους έχουν τύχει κακές ημέρες, και μάλιστα ακόμη και αν έχουμε κανονίσει κάποιο ραντεβού. Αντί όμως να ακυρώσουν το ραντεβού, παρά την δύσκολη ημέρα τους, έδωσαν το παρόν και θέλησαν να δώσουν μια ευκαιρία και να σε γνωρίσουν. Επομένως, μη κρίνεις από τη πρώτη τους ημέρα, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερο να δώσεις μια ακόμη ευκαιρία, για να δεις καλύτερα τις περιστάσεις, αλλά και το πως τελικά θα κυλήσει η οποιαδήποτε σχέση.

Δεν υπήρχε η σπίθα, όμως πέρασες καλά

«Έχουμε δει ξανά και ξανά, φιλικές σχέσεις να εξελίσσονται σε ρομαντικές», δηλώνει η Jefferson. Αν πέρασες καλά, ακόμη και αν δεν ένιωσες αρχικά ερωτική έλξη, μπορείς να δώσεις λίγες ακόμη ευκαιρίες στο ραντεβού σου και να δεις πως θα εξελιχθεί η σχέση σας.

Νιώθεις ότι το ραντεβού κράτησε λίγο ή δεν σου έδωσε μια σαφής εικόνα για το άλλο άτομο

Έχεις επιστρέψει ποτέ σπίτι σου, μετά από ένα ραντεβού, δίχως να γνωρίζεις πως ακριβώς νιώθεις γι' αυτή τη συνάντηση; Είναι λογικό να νιώθουμε μπερδεμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, γι' αυτό και είναι προτιμότερο, από το να απορρίψουμε ένα άτομο, καλύτερα να περάσουμε λίγο ακόμη χρόνο, προκειμένου να έχουμε καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.