WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 σημάδια που φανερώνουν πως βγαίνεις με έναν νάρκισσο


JTeam

7 Απριλίου 2023

5 σημάδια που φανερώνουν πως βγαίνεις με έναν νάρκισσο
Οι σχέσεις με νάρκισσους, θεωρούνται ιδιαίτερα τραυματικές και σε πολλές περιπτώσεις κακοποιητικές (είτε ψυχολογικά, είτε σωματικά)

Οι νάρκισσοι, ή τα άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή, είναι πολλοί περισσότεροι από όσοι φαντάζεσαι και κυρίως γνωρίζουν καλά πως να χειραγωγήσουν τα συναισθήματα σου, αλλά και πως να σε κερδίσουν.

Είναι εκείνοι που γνωρίζουν επίσης καλά πως να παίρνουν αυτό που θέλουν, πως να είναι γοητευτικοί και κυρίως πως να σου κάνουν την ζωή δύσκολη. Ο ναρκισσισμός είναι ένα ευρύ φάσμα, και έχει πολλές κατηγορίες. Όλοι οι νάρκισσοι όμως έχουν κάποια πολύ βασικά χαρακτηριστικά. Και επειδή δεν αξίζει να χάσεις τον χρόνο σου, με άτομα τα οποία είναι συναισθηματικά μη διαθέσιμα, που χειραγωγούν τα συναισθήματα σου και έχουν έλλειψη ενσυναίσθησης, σου δίνουμε 5 σημάδια που φανερώνουν πως βγαίνεις με έναν νάρκισσο (και καλό θα ήταν να αποφύγεις):

Σου κάνουν love bombing - Και γνωρίζουν καλά πώς να σε γοητεύσουν

Παρά το γεγονός πως είναι βαθιά ανασφαλή άτομα, ξέρουν πως να «πουλήσουν τον εαυτό τους». Θα δείξουν αυτοπεποίθηση, χάρη και σιγουριά για τον εαυτό τους και θα κάνουν τα πάντα για να σε κερδίσουν. Πιθανό να σου κάνουν δώρα από τα πρώτα ραντεβού, να σου στέλνουν συχνά μηνύματα για να έχουν αποκλειστικά την προσοχή σου, αλλά και να σου εκδηλώνουν πόσο τους αρέσεις, μόνο και μόνο για να μπορέσουν στη συνέχεια να σε «χειριστούν» και να τους «χρωστάς».

Δεν συμπαθεί τον κοινωνικό σου περίγυρο

Είναι εκείνα τα άτομα, τα οποία αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να σχολιάζουν αρνητικά τους φίλους σου, τους συνεργάτες σου, αλλά και γενικότερα τον κοινωνικό σου περίγυρο. Και γιατί θα τον κάνουν αυτό; Προφανώς για να θεωρήσεις μόνο εκείνους ως «ιδανικό άτομο». Θα προσπαθήσουν να σε απομονώσουν από τις επαφές σου και αυτό γιατί έτσι, θα εξαρτάσαι αποκλειστικά από εκείνους.

Ζηλεύει έντονα και θεωρεί πως τον ζηλεύουν

Ένας νάρκισσος έχει έντονη ανάγκη για θαυμασμό και υπεροχή. Πιστεύει ότι οι άλλοι οφείλουν να τον ζηλεύουν για την μοναδικότητα και την μεγαλοπρέπεια του, ενώ παράλληλα έχει έντονα συναισθήματα ζήλιας. Θα σου κάνουν σκηνές, αλλά και θα σου ζητήσουν αποκλειστικότητα, όταν οι ίδιοι μπορεί καν να μην στην προσφέρουν.

Θα μιλήσει αρνητικά για προηγούμενες σχέσεις του

Για όλα θα φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος. Εκείνος τα έχει κάνει όλα σωστά και τέλεια, και οι προηγούμενες σχέσεις του, ήταν ο μοναδικός λόγος που τα πράγματα πήγαν λάθος. Επίσης είναι πολύ πιθανό να σε συγκρίνει και με προηγούμενες σχέσεις του (μην έρθεις προ εκπλήξεως).

Στερείται ενσυναίσθησης

Τι και αν εσύ είχες μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα, τα δικά του προβλήματα θα είναι πάντοτε πιο σημαντικά και «πιο μεγάλα». Τα συναισθήματα σου, λιγοστή σημασία θα έχουν σε εκείνον, ακόμη και αν δείξει πως ενδιαφέρεται. Στην πραγματικότητα, για έναν νάρκισσο, τα δικά του θέλω θα είναι πάντοτε προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.