WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 τρόποι να έρθεις ξανά κοντά με τον σύντροφό σου αν το στρες έχει μπει ανάμεσά σας


JTeam

19 Απριλίου 2023

5 τρόποι να έρθεις ξανά κοντά με τον σύντροφό σου αν το στρες έχει μπει ανάμεσά σας
Νιώθεις πως έχετε απομακρυνθεί με τον σύντροφο σου, εξαιτίας των υποχρεώσεων και της ρουτίνας;

Ένα από τα βασικά στοιχεία σε μια οποιαδήποτε σχέση, είναι η εξέλιξη και η επικοινωνία. Χωρίς αυτά τα δυο να είναι προτεραιότητα, το πιθανότερο είναι να υπάρχουν προβλήματα, τα οποία όχι μόνο θα προκαλούν εντάσεις και παρεξηγήσεις, αλλά επίσης μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ένα άδοξο τέλος.

Σε πολλές περιπτώσεις, κατά το πέρασμα των χρόνων, μπορεί να αφήνουμε τη σχέση με τον σύντροφο μας και μια δεύτερη μοίρα. Άλλωστε κάτι τέτοιο, μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί, όταν υπάρχουν υποχρεώσεις και ατελείωτες δουλειές, οι οποίες πρέπει να γίνουν.

Πως μπορούμε λοιπόν, να βρούμε ξανά τις ισορροπίες μας, να έρθουμε και πάλι κοντά με τον σύντροφο μας, όταν αισθανθούμε πως έχουμε απομακρυνθεί λόγω καθημερινού στρες και ρουτίνας;

Θέσε ξανά νέες προτεραιότητες

Η ισορροπία είναι μια προσωπική υπόθεση, και εσύ ο ίδιος γνωρίζεις καλύτερα προς τα που πρέπει να εστιάσεις, ανάλογα τη φάση που βρίσκεσαι στη ζωή σου. Αν νιώθεις πως το τελευταίο διάστημα έχεις εστιάσει υπερβολικά σε οικογενειακά ή επαγγελματικά θέματα, έχοντας παραμελήσει τη σχέση σου, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να ξανασκεφτείς τις καταστάσεις και να προσπαθήσεις να βρίσκεις πιο συχνά χρόνο και για τη σχέση σου.

Μη παραμελείς τα προσεγμένα και εκφραστικά μηνύματα

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να επικοινωνούμε για τα καθημερινά και συνηθισμένα θέματα, ωστόσο πότε ήταν η τελευταία φορά που έστειλες ένα πραγματικά προσεγμένο, εκφραστικό (και γλυκό) μήνυμα σε σύντροφο σου; Η επικοινωνία, και η έκφραση συναισθημάτων είναι καθοριστικά για να μας φέρουν πιο κοντά, αλλά και να δείξουμε/θυμίσουμε στον σύντροφο μας, πως παρά το καθημερινό στρες, τα συναισθήματα μας είναι εδώ.

Δώσε έμφαση στη «γλώσσα αγάπης» του συντρόφου σου

Άλλοι αγαπούν τα δώρα, άλλοι τα λόγια εκτίμησης, άλλοι τη σωματική επαφή ή τον ποιοτικό χρόνο. Είναι σημαντικό σε τέτοιες φάσεις να γνωρίζεις τις 5 βασικές «γλώσσες αγάπης», αλλά και με ποια από αυτές ο σύντροφος σου νιώθει πως αγαπιέται. Έτσι μπορείς αυτό το χρόνο που θα του αφιερώσεις, να είναι ουσιαστικός, αλλά και να τον «αγγίζει».

Κανονίστε ένα ραντεβού προκειμένου να κάνετε κάτι νέο μαζί

Χωρίς εξέλιξη, τα πράγματα παραμένουν βαρετά και πολλές φορές «κουράζουν». Οι δοκιμές, οι νέες περιπέτειες, αλλά και η αλλαγή παραστάσεων, θα φέρει και πάλι ενθουσιασμό στη σχέση. Είτε αυτό είναι μια νέα στάση στο σεξ, είτε πρόκειται για ένα ταξίδι μαζί που δεν έχετε ξανακάνει, γιατί όχι να το δοκιμάσετε τώρα που το έχετε ανάγκη.

Δώστε έμφαση στη σεξουαλική σας επαφή

Πέρα από τα λόγια και την επικοινωνία, η σωματική και σεξουαλική επαφή είναι καθοριστική για ένα ζευγάρι. Αλλάξτε την ατμόσφαιρα, χαλαρώστε μαζί, αλλά και απολαύστε ο ένας τον άλλο, έστω και αν κρατήσει για λίγο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.