WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 2 είδη της μονογαμίας (γιατί ναι, δεν υπάρχει μόνο ένα)


Κλέλια Φατούρου

4 Μαΐου 2023

Τα 2 είδη της μονογαμίας (γιατί ναι, δεν υπάρχει μόνο ένα)
Unsplash/Elizabeth tsung
Σε ποιο από τα δύο ανήκεις;

Μεγαλώσαμε με το σκεπτικό ότι οι σχέσεις πρέπει να είναι μονογαμικές και δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται απιστία. Ξέρουμε ότι είτε θα μπούμε σε μία κλασική μονογαμική σχέση, ή θα δοκιμάζουμε με διαφορετικούς παρτενέρ. Μήπως όμως τελικά βάζουμε στεγανά σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε; Μήπως θέλουμε να είμαστε σε σχέση, αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο, έτσι όπως μάς έμαθαν;

Τα δύο είδη μονογαμίας

Έχουμε δύο είδη, και είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τη διαφορά. Υπάρχει εκείνη που αναζητούμε, γιατί αυτό μάς έμαθαν οι κοινωνικοί κανόνες. Δεν έχουμε αναρωτηθεί αν μάς ταιριάζει, απλά το παίρνουμε ως δεδομένο. Και υπάρχει και εκείνη που είναι αποτέλεσμα επιθυμίας. Ξέρεις ότι θέλεις να είσαι μόνο με έναν σύντροφο και να καλύπτεσαι συναισθηματικά, σεξουαλικά και πνευματικά. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αλλά η πρόθεση διαφορετική.

Η βασική διαφορά της μονογαμίας και της πολυγαμίας

Οι μονογαμικές σχέσεις έχουν το σκεπτικό ότι δεν μοιράζεις τον εαυτό σου σε περισσότερους ανθρώπους και τα δίνεις όλα σε έναν. Αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο με το οποίο διαφωνούν όσοι μπαίνουν σε πολυγαμικές σχέσεις. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δίνουν διαφορετικά πράγματα σε κάθε παρτενέρ και να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Ίσα ίσα, νιώθουν ότι αποκτούν μεγαλύτερη οικειότητα, με περισσότερους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.