WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Delusionship: Ο όρος του dating που ξέρεις καλύτερα απ' όσο νομίζεις και σε καταλαβαίνουμε


Στεφανία Παπαδημητρίου

5 Μαΐου 2023

Delusionship: Ο όρος του dating που ξέρεις καλύτερα απ' όσο νομίζεις και σε καταλαβαίνουμε
Προφανώς και σε θέλει επειδή είδε το πρώτο από τα 18 IG stories σου

Είδες έναν άνθρωπο για πέντε λεπτά (απλώς συστηθήκατε, δεν σε ρώτησε καν πώς είσαι) και φαντάστηκες τη μελλοντική σας οικογένεια. Βρεθήκατε σε κοινή παρέα, δεν σε έκανε follow και πιστεύεις πως ήταν ο τρόπος του να σε «ψήσει» - κι οι φίλοι σου σε ακούν, σε στηρίζουν και σου λένε ότι περιμένει από εσένα το πρώτο βήμα. Μιλάς με κάποιον, σου απαντά μονολεκτικά μετά από ώρες αλλά δεν σε πειράζει επειδή «ε θα είναι busy» -είδε το πρώτο από τα 18 stories σου σε δευτερόλεπτα (κανένα άλλο, αλλά δεν έχει σημασία), άλλωστε, οπότε είναι δεδομένο ότι σε θέλει.

Σου φαίνεται γνώριμο το παραπάνω; Μην πεις όχι, σου έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά. Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη και αυτό που ζεις έχει όνομα: Λέγεται delusionship και είναι πιο συνηθισμένο απ’ όσο θα θέλαμε.

Ας δούμε τον ορισμό που δίνει το Urban Dictionary. «Ένα είδος σχέσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της οποίας το ένα άτομο ζει σε μία ψευδαίσθηση, και η σχέση δεν υπήρξε ποτέ εξ αρχής. Ήταν όλο στο μυαλό του» - αν είσαι το άτομο αυτό, δεν σημαίνει πως είσαι τρελή. Απλώς το ζεις μόνη σου, χωρίς να σου έχουν δώσει κανένα δικαίωμα να πιστεύεις ότι τους αρέσεις πίσω. Θεωρείς πως ό,τι κάνουν, το κάνουν για εσένα, ενώ απλώς συνεχίζουν την ημέρα τους.

Στο TikTok, μιλούν πολύ για αυτό.

@spacedustbby

relatable haha moment

♬ IM MARRIED - annie

@isabelunhinged

IM SICK RN

♬ original sound - MeemzyTv

@jordy.mortimer Give me the ring babe #fyp #fypシ゚viral #foru #delulu #delusionship #situationship ♬ original sound - Kendric 🥰🌟

@masimb0 seeing “delusionalship” being used now and it really encapsulates it all😭 thank u to whoever #fyp #foryou ♬ original sound - zinx

Κι ενώ τώρα γελάμε με τα delusionships που έχουν περάσει από τη ζωή μας, μπορεί να μας βάλουν σε ιδιαίτερα τοξικές καταστάσεις. Παρερμηνεύοντας τη συμπεριφορά των άλλων, από ένα like που μπορεί να μας κάνουν στο IG μέχρι το φλερτ που κρατά για δευτερόλεπτα, επειδή κι αυτό τρόπος επικοινωνίας είναι, σαμποτάρουμε μόνοι μας τον εαυτό μας. Είναι άλλο το να μιλάμε με κάποιον επειδή υπάρχει αμοιβαία έλξη, άλλο το να βγαίνουμε ραντεβού ή να έχουμε ένα είδος σχέσης χωρίς δέσμευση, κι άλλο το να τρέφουμε ελπίδες χωρίς λόγο.

Στο τελευταίο, έρχονται οι φίλοι κι ο εξαιρετικά σημαντικός τους ρόλος. Είναι προτιμότερο να πεις στην κολλητή σου ότι «μωρέ, το στόρι σου είδε, δεν έχετε μιλήσει ποτέ» και να τη στενοχωρήσεις για λίγο, παρά να την ενθαρρύνεις να επενδύει σε άτομα που δεν πρόκειται να της ανταποδώσουν αυτό που αισθάνεται. Ή, καλύτερα, πείσε την να κάνει την πρώτη κίνηση - κι αν την απορρίψουν, κακό δικό τους.

@notjonthewh0re Oh I know he wants me #fyp #foryou #viral #trending #foryoupage ♬ original sound - ngakakbangett

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.