WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 κλασικοί λόγοι που πονάς στο σεξ


JTeam

9 Ιουνίου 2023

4 κλασικοί λόγοι που πονάς στο σεξ
Pexels
Η εξήγηση συνήθως είναι πολύ απλή

Έχει συμβεί σε όλους μας, αρκεί να μην μάς γίνεται συνήθεια και το κανονικοποιούμε. Ο πόνος στο σεξ μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα και λύσεις υπάρχουν, αρκεί να κάνουμε κάτι για αυτό.

Η εξήγηση συνήθως είναι απλή, όπως η έλλειψη κολπικής λίπανσης, αλλά κάπως καταλήγουμε να κατηγορούμε τον εαυτό μας ή να μην κάνουμε κάτι για αυτό. Άλλο ένα σημαντικό λάθος είναι ότι δεν το επικοινωνούμε στον παρτενέρ μας και εκείνος νομίζει ότι όλα λειτουργούν ρολόι.

Είχες καιρό να κάνεις σεξ

Και όταν λέμε καιρό, δεν εννοούμε απαραίτητα μήνες. Μπορεί να έχουν περάσει 10 μέρες και να χρειάζεσαι τον χρόνο σου.

Κανένα προκαταρκτικό

Είναι απλή λογική. Αν δεν υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για διέγερση, πώς θα γίνει ανώδυνη διείσδυση; Δεν έχουμε όλοι τους ίδιους χρόνους, αλλά είναι απαραίτητο ώστε να λιπανθεί φυσικά ο κόλπος και να μην νιώσεις πόνο στο σεξ.

Λες όχι στο λιπαντικό

Ακόμα και αν υπάρχει διέγερση, μπορεί να μην αρκεί. Ξέχνα τα στερεότυπα και χρησιμοποίησε ερωτικό βοήθημα. Θα είναι καλό για όλους.

Το σώμα κάτι θέλει να σου πει

Ναι, μπορεί να μην είσαι με το σωστό πρόσωπο ή να νιώθεις ότι πιέζεσαι για να κάνεις σεξ. Το ζητούμενο είναι να θέλουν και οι δύο το ίδιο και να μην γίνονται υποχωρήσεις. Αν δεν το θες, η ψυχολογία σου παίρνει το πάνω χέρι και εκδηλώνεται με σωματικό τρόπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.