WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 πράγματα που κρατούν ένα ζευγάρι για πάντα, σύμφωνα με μία σεξολόγο


Κλέλια Φατούρου

21 Ιουνίου 2023

5 πράγματα που κρατούν ένα ζευγάρι για πάντα, σύμφωνα με μία σεξολόγο
Unsplash/kadarius seegars
Διότι κάθε σχέση θέλει προσπάθεια

Οι σχέσεις είναι γεμάτες πάθος και αυθορμητισμό στην αρχή, αλλά τι γίνεται όταν περνούν τα χρόνια και ο έρωτας μετατρέπεται σε συγκατοίκηση ή φιλία; Τελειώνει η σχέση, ή απλώς πρέπει να καταβάλουμε λίγη παραπάνω προσπάθεια, αν μάς ενδιαφέρει να μην χαθεί η φλόγα;

Σύμφωνα με τη σεξολόγο και ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Laurie Mintz, όλα είναι δυνατά, αρκεί να ακολουθήσουμε τα βήματα που μάς προτείνει.

Να λύνουμε τα θέματα με το που προκύπτουν

Όσο τα στριμώχνεις κάτω από το χαλί, γιγαντώνονται και δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στη σχέση. Επίσης, όταν δεν εκδηλώνεις τα αρνητικά συναισθήματα, είναι πολύ πιθανό να κάνουν μπαμ σε μία ετεροχρονισμένη στιγμή και να χάσεις το δίκιο σου.

Κάνε το σεξ προτεραιότητα

Όταν ακούς αυτή τη συμβουλή, φαντάζεσαι καυτό και παθιασμένο σεξ κάθε μέρα. Οι ειδικοί εννοούν ότι δεν πρέπει να το αφήνεις και να βρίσκεις τρόπος να συνδέεσαι με τον σύντροφό σου. Σεξ μπορεί να είναι τα φιλιά, τα χάδια, οι ερωτικές αγκαλιές και το sexting όταν είστε στη δουλειά. Όλα παίζουν τον ρόλο τους.

Λένε ναι στην τρυφερότητα

Αν ο σύντροφός σου σε προσεγγίζει για τρυφερή επαφή, και όχι απαραίτητα σεξουαλική, αλλά απομακρύνεσαι, η σχέση φθείρεται αργά αργά.

Υπολογίζεις τις ανάγκες του άλλου

Σε όλα τα επίπεδα, και πρέπει να είναι αμοιβαίο. Να μην σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου, και να μην ξεχνάς ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες. Όσο καλύτερα μαθαίνεις τον άλλο, τόσο περισσότερο ξέρεις τι χρειάζεται και τι του αρέσει, σεξουαλική ή μη.

Δοκιμάζουν νέα πράγματα μαζί

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τα δικά σου ενδιαφέροντα και τον προσωπικό σου χρόνο και χώρο, αλλά δεν αρκεί όταν μιλάμε για μία υγιή σχέση. Τα ζευγάρια δεν εφησυχάζουν ποτέ και δοκιμάζουν νέα πράγματα σε δραστηριότητες, εξόδους και, φυσικά, στο σεξ. Μία νέα στάση, ένα sex toy.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.