image
ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 fun facts που πρέπει να ξέρουμε όλοι για τον γυναικείο οργασμό


Πράγματα που μπορεί να έχουν συμβεί και σε εσένα
Κλέλια Φατούρου

12 Ιουλίου 2023

Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο του σεξ, κυρίως επειδή είναι πολύ πιο πολύπλοκος από τον ανδρικό. Μία γυναίκα μπορεί να έχει οργασμό με διαφορετικούς τρόπους, να είναι πολλαπλοί, μικρής ή τεράστιας έντασης και να προκύπτει από διαφορετικές ερωτογενείς ζώνες.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε εμείς οι ίδιες το σώμα μας και τις επιθυμίες του προκειμένου να τις επικοινωνήσουμε και στον εκάστοτε παρτενέρ μας. Ξεκινάμε λοιπόν από την αυτοεξερεύνηση και μετά περνάμε στη μάθηση. Τα facts που ακολουθούν είναι απλά, κατανοητά και θα έπρεπε να τα γνωρίζουμε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου.

Κι όμως, το πιθανότερο είναι ότι οι οργασμοί σου θα είναι πολύ πιο έντονοι, μετά τα 40 και τα 50. Η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι μέχρι τότε ανακαλύπτεις περισσότερο το σώμα σου, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και ξεχνάς τις ντροπές στο σεξ.

Είναι πολλές οι γυναίκες που έχουν αναφέρει ότι είχαν οργασμό κατά τη διάρκεια γυμναστικής, μίας πτήσης, ακόμα και του τοκετού. Αυτό συμβαίνει επειδή αιματώνεται περισσότερο η κλειτορίδα αλλά και γενικότερα το αιδοίο.

Στο μυαλό σου μπορεί να διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, αλλά ένας έντονος οργασμός αποτελείται από 8 έως 12 συσπάσεις του κόλπου, με την καθεμία να διαρκεί έως και 9 δευτερόλεπτα.

image

Μπορεί να το έχεις δοκιμάσει. Κράμπες περιόδου που εξαφανίζονται όταν έχεις οργασμό.

Το αιδοίο είναι πηγή απόλαυσης και δεν περιορίζεται μόνο στην κλειτορίδα. Είναι ο κόλπος, το σημείο G αλλά μπορείς να έχεις οργασμό και από μασάζ στο στήθος.

Δεν το παθαίνουν μόνο τα αγόρια ονείρωξη. Αν δεις ένα πολύ έντονο ερωτικό όνειρο, μπορεί να έχεις οργασμό. Έρευνα έχει δείξει ότι είναι πιθανότερο να συμβεί αν κοιμάσαι μπρούμυτα.

image

Δεν χρειαζόμασταν την επιστήμη για να μάς το πει, αλλά είναι προφανές ότι οι γυναίκες δεν περιμένουν τη διείσδυση για κάνουν σεξ. Είναι προαιρετική, εφόσον υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να φτάσουν σε οργασμό. Για πάρε καμιά ιδέα.