WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 5 προβλήματα που σε ανησυχούν στη σχέση σου, αλλά είναι εντελώς φυσιολογικά


Κλέλια Φατούρου

14 Αυγούστου 2023

Τα 5 προβλήματα που σε ανησυχούν στη σχέση σου, αλλά είναι εντελώς φυσιολογικά
Unsplash/Becca tapert
Μην τα υπεραναλύεις όλα. Κάποια πράγματα είναι φυσιολογικά

Δεν υπάρχει σχέση χωρίς τα θεματάκια της. Πάντα θα προκύπτουν πράγματα που θα ζητούν τη λύση τους και που θα σας εξελίσσουν ως ζευγάρι. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν και αυτά τα προβλήματα που δεν θα έπρεπε να σε ανησυχούν, αν και έχουμε διδαχθεί ότι μπορεί να γίνουν και λόγος χωρισμού.

Μιλάμε για τα φυσιολογικά συναισθήματα που προκύπτουν στις μακροχρόνιες σχέσεις, όπως η βαρεμάρα ή η ανάγκη για προσωπικό χώρο. Μην τα αγνοείς και μην τα κατακρίνεις. Σου εξηγούμε το γιατί.

Δεν διαφωνείς πάντα με ομαδικότητα

Έχουμε μάθει ότι πρέπει να λειτουργούμε ως ομάδα στη σχέση, ότι πρέπει να έχουμε ενσυναίσθηση και να σκεφτόμαστε το συνολικό καλό. Αυτό είναι πολύ σωστό, αλλά είμαστε άνθρωποι και κάποιες φορές θα λειτουργούμε εγωιστικά ή θα αφήνουμε επιτρέπουμε στον θυμό να παίρνει τον έλεγχο.

Βαριέσαι κάποιες φορές

Το πιο φυσιολογικό συναίσθημα του κόσμου. Ακόμα και όταν βιώνεις τρελό έρωτα, δεν γίνεται να μην νιώσεις και βαρεμάρα κάποιες στιγμές. Δεν αφορά απαραίτητα τη σχέση. Το θέμα είναι αν νιώθεις έτσι κάθε μέρα.

Δεν λύνονται όλα τα προβλήματα

Τα προβλήματα χωρίζονται σε σημαντικά και μη σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξεις τι αξίζει περισσότερο και να μην περιμένεις ότι θα υπάρχουν πάντα λύσεις. Όλοι έχουμε ελαττώματα και μέρος της αγάπης, είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτά. Και με τα δικά μας και με των άλλων.

Θες χρόνο μόνη σου

Απόλυτο νορμάλ και υγιές. Όταν θες χρόνο για τον εαυτό σου, δεν είναι επειδή δεν αγαπάς τον σύντροφό σου, αλλά επειδή ο εαυτός σου είναι προτεραιότητα και κάνεις ό,τι μπορείς για να τον φροντίζεις. Δεν γίνεται σε βάρος της σχέσης.

Εύχεσαι να φερόταν αλλιώς

Ε τώρα, υπάρχει άνθρωπος που να μην το έχει σκεφτεί; Κάτι που δεν σου αρέσει και θα ήθελες να μην υπάρχει. Εδώ το σκεφτόμαστε για τον ίδιο μας τον εαυτό, δεν θα το σκεφτούμε για τον σύντροφό μας;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.