WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μία μακροχρόνια σχέση;


JTeam

20 Μαΐου 2023

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μία μακροχρόνια σχέση;
Unsplash/Becca tapert
Είναι τελικά το σεξ το βασικότερο συστατικό σε μία σχέση;

Κάθε σχέση είναι μοναδική, με τις δικές της ανάγκες. Έχουμε πει αρκετές φορές ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και ότι δεν μάς βοηθά το να συγκρίνουμε τις ζωές μας με των άλλων.

Το ίδιο ισχύει και για το σεξ. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες επιθυμίες, ούτε έχουν ανάγκη την ίδια συχνότητα. Αν μιλάμε μάλιστα για μακροχρόνια σχέση, καταλαβαίνεις ότι είναι φυσιολογικό όταν το σεξ φθίνει και δεν γίνεται συνέχεια. Περνά ο καιρός, ο ενθουσιασμός μειώνεται και αντικαθίσταται από περισσότερη οικειότητα και σύνδεση.

Η ζωή αποκτά μία νέα κανονικότητα, στην οποία προσαρμόζεσαι με φυσικό τρόπο. Αν μιλάμε όμως για σεξ, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Όλα έχουν να κάνουν με το τι χρειάζεται το ζευγάρι. Αν κάνετε σεξ κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα, και είστε εντάξει και οι δύο, δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι.

Το πρόβλημα υπάρχει συνήθως επειδή ο ένας θέλει κάτι άλλο. Εκεί όλα βασίζονται στο πώς επικοινωνείτε μεταξύ σας. Αν είστε ειλικρινείς και δεν υποκρίνεστε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Το καλό σεξ είναι αποτέλεσμα της καλής επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.