WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι γυναίκες έχουν βαρεθεί το casual σεξ και υπάρχει λόγος


JTeam

20 Απριλίου 2023

Οι γυναίκες έχουν βαρεθεί το casual σεξ και υπάρχει λόγος
Πώς το αλκοόλ και η ενημέρωση για τη σεξουαλική υγεία επηρεάζουν τις επιλογές της νέας γενιάς

Οι νέοι βαρέθηκαν το casual σεξ. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του New Jersey έδειξε ότι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι λένε «όχι» στις εφήμερες σχέσεις – και δεν φταίει μόνο η πανδημία.

Άνδρες και γυναίκες απέχουν από την κουλτούρα των hook-ups, καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι πρώτοι, κάνουν λιγότερο σεξ κυρίως επειδή ζουν με τους γονείς τους ή επειδή αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα video games. Οι νέες γυναίκες, πάλι, επειδή καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ.

Trends όπως ο Dry January και κινήματα όπως το “sober curious”, η δημοφιλία των mocktails και η γενικότερη αλλαγή στον τρόπο που πίνουμε, έχουν επηρεάσει και τη σεξουαλική μας συμπεριφορά. Η νέα γενιά πίνει λιγότερο αλκοόλ και, νηφάλια, αρνείται συχνότερα τα one-night-stands.

Οι γυναίκες δηλώνουν ότι μετανιώνουν τα one-night-stands

Όπως συμβαίνει με τις μεταμεσονύκτιες επισκέψεις σε καντίνες και αλυσίδες fast food, έτσι και με το μεθυσμένο σεξ της μίας βραδιάς, αρκετές γυναίκες λένε ότι θα ήταν μία χαρά και χωρίς αυτό. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2022, δείχνει πως το 46% των γυναικών ένιωσε τύψεις μετά από one-night-stands, ενώ το 23% των ανδρών έδειξε να συμφωνεί.

Σημαντικό ρόλο, πέρα από τη κατανάλωση αλκοόλ, παίζουν η ενημέρωση και η προσοχή για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι γυναίκες προστατεύονται περισσότερο πια, και προτιμούν να επιλέγουν πιο προσεκτικά του ερωτικούς τους συντρόφους.

Ο λόγος που το casual σεξ ίσως και να μην είναι το καλύτερο είδος σεξ

Ναι, σίγουρα το casual σεξ σου δίνει απόλαυση, ειδικά αν έχεις τη σωστή χημεία με τον άλλο. Ωστόσο, στα ετερόφυλα ζευγάρια, παρατηρείται τεράστιο «οργασμικό χάσμα». Τι σημαίνει αυτό; Πως οι άνδρες φτάνουν σε οργασμό στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, ενώ οι γυναίκες, εξαιρετικά σπάνια. Κι οι νέοι δίνουν προτεραιότητα στην ευχαρίστηση και στο δέσιμο, το οποίο έρχεται σταδιακά.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS