WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 λάθη που κάνεις στο σεξ και σου στερούν τον οργασμό


Κλέλια Φατούρου

8 Μαΐου 2023

3 λάθη που κάνεις στο σεξ και σου στερούν τον οργασμό
Unsplash/chase yi
Αυτά που κάνεις (ή δεν κάνεις) και χάνεις όλη την απόλαυση

Ο οργασμός είναι μία κοινή αίσθηση σε όλους μας, αλλά δεν σημαίνει ότι φτάνουμε εκεί με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, περισσότερο από 30% των γυναικών δυσκολεύεται να ολοκληρώσει, και αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια. Άρα το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσουμε καλύτερη επαφή με το σώμα μας, ώστε να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που μπαίνει εμπόδιο ανάμεσα σε εμάς και στον οργασμό. Ας δούμε μερικά ενδεικτικά αίτια που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Δεν κάνεις focus στην κλειτορίδα

Θεωρούσαμε ανέκαθεν ότι «αληθινό σεξ» είναι αυτό που περιλαμβάνει διείσδυση και τέλος. Αυτός όμως είναι ένας μύθος που έχει καταρριφθεί, ειδικά αν δεν ανήκεις στις γυναίκες που έχουν κολπικούς οργασμούς. Αντί λοιπόν να ακολουθείς τυφλά ένα στερεότυπο, βάλε στο παιχνίδι το σημείο της ανατομίας που έχει αμέτρητες νευρικές απολήξεις και σου εγγυάται οργασμό.

Επικεντρώνεσαι στη χαλάρωση, και όχι στην ένταση

Πιστεύουμε ότι το σεξ χαλαρώνει, αλλά αυτό είναι μάλλον η αίσθηση που έχεις μετά. Κατά τη διάρκεια, είναι προτιμότερο να υπάρχει ένταση στους μύες, όπως αυτοί του πυελικού εδάφους.

Δεν κάνεις το σεξ που φαντασιώνεσαι

Το σεξ είναι καθαρά θέμα προτιμήσεων, οπότε δεν γίνεται να αρέσουν τα ίδια σε όλους. Αν κάνεις vanilla σεξ, αλλά προτιμάς πιο kinky πράγματα, θα είναι πιο δύσκολο να υποδεχτείς τον οργασμό σου. Όπως πάντα, το βασικότερο όλων είναι η επικοινωνία. Να μιλάς με τον σύντροφό σου για αυτά που θες και που λειτουργούν για εσένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.