WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σου σε χρησιμοποιεί


JTeam

16 Αυγούστου 2023

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σου σε χρησιμοποιεί
Μερικές φορές, καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ο σύντροφός σου σε αγαπά; Αν το έχεις κάνει και η απάντηση που έδωσες στον εαυτό σου δεν ήταν ένα σίγουρο ναι, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Πολλές φορές είμαστε με ανθρώπους που όχι απλώς δεν αισθάνονται το ίδιο με εμάς, αλλά και το γνωρίζουν, και μας χρησιμοποιούν. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τα σημάδια και να αποφασίσουμε ότι η σχέση μας, δεν μας κάνει καλό. Κι επειδή ίσως έχουμε μάθει ότι η αγάπη πονάει, θέλει θυσίες κι άλλα τέτοια κλισέ που λειτουργούν μόνο σε ρομαντικές ταινίες, θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε άσχημα. Μπερδεύουμε τους συμβιβασμούς με πράγματα που έχουν σημασία για εμάς και τα στερούμαστε, και καταλήγουμε να απορούμε πώς καταλήξαμε σε τέτοιες καταστάσεις.

Παρακάτω, θα δούμε τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός μας, μας χρησιμοποιεί. Δεν χρειάζεται να τον περιμένουμε στη γωνία και να αναζητούμε πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν, ωστόσο καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

Κάνουμε κάτι για εκείνον χωρίς αντάλλαγμα

Φυσικά και δεν θα μετράμε πόσα δίνει ο ένας και πόσα ο άλλος. Αν, όμως, διαρκώς δίνουμε και δεν παίρνουμε τίποτα πίσω, ίσως είναι ώρα να δώσουμε προσοχή. Όταν υπάρχει αγάπη, κι οι δύο προσφέρουν ό,τι έχουν, σε συναισθηματικό επίπεδο - σε περίπτωση που απέναντι μας έχουμε τοίχο, η σχέση μας δεν είναι όσο υγιής πιστεύαμε.

Συχνά αισθανόμαστε ότι μας παραμερίζει

Όταν είμαστε σε σχέση με τον σωστό άνθρωπο, δεν θα είμαστε απλώς διακοσμητικοί στο πλευρό του, αλλά σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Θα αποκτούμε εμπειρίες μαζί, θα είμαστε ο ένας κομμάτι της καθημερινότητας του άλλου κι όχι οι άνθρωποι που έχει στο πλάι, απλώς για να περνά η ώρα τις φορές πυ δεν κανονίζει κάτι άλλο να κάνει.

Αγνοεί τις ανάγκες μας

Σε μία υγιή σχέση, ακουγόμαστε. Είτε θέλουμε να επικοινωνήσουμε το ότι δεν περνάμε καλά, είτε κάτι συνέβη και μας πείραξε, είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε και να βρούμε λύση. Όταν λέμε ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα και γίνονται διαρκώς τσακωμοί για τα ίδια παράπονα, κάτι πηγαίνει στραβά.

Νιώθουμε ότι κάτι πηγαίνει στραβά και δεν θέλουμε να το αναγνωρίσουμε

Μερικές φορές, το ένστικτό μας είναι ο καλύτερος οδηγός. Είναι δύσκολο να το εμπιστευθούμε, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα θέλαμε, όμως χρειάζεται να του δίνουμε την απαραίτητη προσοχή. Συχνά, το σώμα και το μυαλό μας προσπαθούν να πουν πράγματα που η καρδιά μας αγνοεί - με ή χωρίς τη θέλησή της.

Αισθανόμαστε ότι δεν μας σέβεται

Όταν πιστεύουμε πως δεν υπάρχει σεβασμός, καλό είναι να φεύγουμε. Δεν χωρά συζήτηση - ένας άνθρωπος που δεν μας υπολογίζει και δεν μας εκτιμά, δεν έχει καμία θέση στη ζωή μας. Είναι μαζί μας για προσωπικό του όφελος, και αυτό δεν αξίζει σε κανέναν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.