WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το πιο καταστροφικό πράγμα για τη σχέση σου (και το κάνεις καθημερινά)


JTeam

13 Αυγούστου 2023

Αυτό είναι το πιο καταστροφικό πράγμα για τη σχέση σου (και το κάνεις καθημερινά)
pexels
Μπορεί να σου φαίνεται αθώα συνήθεια αλλά είναι 100% καταστροφική για το μέλλον της σχέσης σου και την κάνεις καθημερινά

Πολύ πριν τα smartphones και τα social, τα date nights ήταν περισσότερα και ο ποιοτικός χρόνος με τον σύντροφό σου, ο διπλάσιος. Σήμερα, η σχέση με τον σύντροφό σου απειλείται και υπάρχει λόγος.

Αν κάνεις εικόνα ένα σημερινό ραντεβού, θα συνειδητοποιήσεις πως τις περισσότερες φορές, κοιτάς την οθόνη του κινητού σου παρά το πρόσωπο του παρτενέρ σου. Η συνήθεια να σκρολάρεις ασταμάτητα και να αγνοείς τον σύντροφό σου κάθε φορά που σου μιλάει, έχει επιπτώσεις και οι ειδικοί λένε πως είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για το μέλλον της σχέσης σου.

Αυτό συμβαίνει επειδή δίνεις προτεραιότητα σε κάτι που μπορεί να περιμένει, τσεκάροντάς το αργότερα. Έρευνα του 2015 που διεξήχθη από το Baylor University με 453 συμμετέχοντες, επιβεβαιώνει ότι το να αγνοείς επιδεικτικά τη σχέση σου για το κινητό σου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια αυτό που έχετε, προς την καταστροφή.

Jenny.Gr
pexels

Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές, ήταν ότι κάθε φορά που ο ένας από τους δύο υιοθετούσε αυτή τη στάση, ερχόταν σύγκρουση ανάμεσά τους, μειώνοντας τα επίπεδα της ικανοποίησης, του ενθουσιασμού και της χαράς και φέρνοντας σταδιακά συμπτώματα κατάθλιψης.

Η έρευνα διαπίστωσε παράλληλα πως όποιοι ήταν λιγότερο ασφαλείς μες στη σχέση τους, ενοχλούνταν περισσότερο από τον περισπασμό του συντρόφου τους και την ενασχόλησή του με το κινητό.

Αν αναρωτιέσαι τι άλλο δεν πρέπει να κάνεις για να είναι υγιής η σχέση σου, είναι να θεωρήσεις τον άλλον δεδομένο. Και δεν εννοούμε να του λες «ευχαριστώ» κάθε φορά που κάνει κάτι για εσένα, αλλά να προσπαθείς κι εσύ ώστε να μη βαλτώνει αυτό που έχετε.

Jenny.Gr
pexels

Και η επιβεβαίωση είναι απαραίτητη, και η διάθεση να δοκιμάσεις νέα πράγματα – κι όχι μόνο στο σεξ, αλλά γενικά να μην αφήνετε τη ρουτίνα να μπαίνει ανάμεσά σας. Από ταξίδια και βόλτες σε μέρη που δεν έχετε ξαναδεί, μέχρι να μαγειρεύετε νέες συνταγές ή να βγαίνετε ραντεβού παρότι είστε χρόνια μαζί, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και οι δύο ότι δεν πρέπει να επαναπαύεστε, όσο σίγουροι κι αν είστε για τα συναισθήματά σας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.