WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πλατωνική έξοδος με πρώην: Γιατί να πεις «ναι» σε ένα ποτό με πρώην σχέση σου


JTeam

4 Σεπτεμβρίου 2023

Πλατωνική έξοδος με πρώην: Γιατί να πεις «ναι» σε ένα ποτό με πρώην σχέση σου
Tελικά, πόσο αρνητικό είναι να βγεις ραντεβού με πρώην σχέση σου, ή να επιδιώξεις κάτι τέτοιο; 

Ομολογουμένως οι χωρισμοί τις περισσότερες φορές έχουν πολύ δράμα. Το σενάριο ενός ήρεμου χωρισμού με κατανόηση δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Οι σχέσεις λήγουν άδοξα, και το πιθανότερο είναι να μην ξαναμιλήσεις ποτέ με τον πρώην σου. Για την ακρίβεια να μην θελήσεις καν, να τον ξαναδείς μπροστά σου.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι φορές, όπου τα χρόνια έχουν περάσει, οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και ο θυμός έχει φύγει. Νοσταλγία, απωθημένα και συναισθήματα καλά κρυμμένα βγαίνουν στην επιφάνεια, μέσα από ένα απλό συμβάν ή μια τυχαία συνάντηση. Και τότε;
Πόσο «αρνητικό» είναι τελικά το να βγεις με πρώην σχέση σου, ή να επιδιώξεις κάτι τέτοιο;

Τα πλατωνικά dates πάντως με πρώην σχέσεις, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται δημοφιλή και όλα δείχνουν πως το να βγεις για ένα ποτό με ένα πρόσωπο που κάποτε ένιωσες συναισθήματα για εκείνο, έχει πολλά θετικά να σου προσφέρει.

Ομολογουμένως δεν αναφερόμαστε σε εκείνες τις τοξικές σχέσεις που καλώς έλαβαν τέλος και σου έκαναν τη ζωή δύσκολη, αλλά σε εκείνες που τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία, που οι στιγμές μένουν μέχρι και σήμερα, που μέσα στις καλές και στις δύσκολες φάσεις, τελικά απλώς τα πράγματα ανάμεσα σας δεν δούλεψαν.

Γιατί όλοι μιλούν για πλατωνικά ραντεβού με πρώην;

Αρχικά συνδέεσαι και πάλι με μια εντελώς διαφορετική φάση της ζωής σου. Συνειδητοποιείς πόσο έχεις αλλάξει, αλλά και πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα στο παρελθόν. Με κάποιον τρόπο, είναι οκέι «να βγάλεις για λίγο τα ράμματα από μια πληγή του παρελθόντος» και να δεις τι έχει αφήσει πάνω σου. Και αυτή η διαδικασία φαίνεται να εξιτάρει αρκετό κόσμο. Δεν υπάρχουν κανόνες στις σχέσεις, και κανείς δεν θα μπορούσε να σου πει τι να κάνεις ή όχι. Το θέμα είναι κατά πόσο αντέχεις να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία και να γυρίσεις στα παλιά, ή να αντικρύσεις ένα άτομο του παρελθόντος με άλλα μάτια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.