WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Vanilla shaming: Γιατί δεν είναι οκ να σε κράζουν επειδή δεν σου αρέσει το kinky σεξ


Κλέλια Φατούρου

7 Σεπτεμβρίου 2023

Vanilla shaming: Γιατί δεν είναι οκ να σε κράζουν επειδή δεν σου αρέσει το kinky σεξ
Unsplash/Becca tapert
Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι επειδή δεν σου αρέσει το kinky σεξ

Κάποτε κράζαμε όσους μιλούσαν ανοιχτά για τις BDSM τάσεις τους στο σεξ ή οτιδήποτε ήταν πιο kinky από το συνηθισμένο. Spanking, dirty talk, τρίο, μαστίγια και τα υπόλοιπα μη ρομαντικά props. Αφού λοιπόν εμπεδώσαμε ότι όλα επιτρέπονται στο σεξ, εφόσον υπάρχει συναίνεση, ανακαλύψαμε νέα μονοπάτια και αρχίσαμε να μιλάμε πιο ανοιχτά για την απόλαυση. Και μπράβο μας.

Αυτό όμως δημιούργησε ένα πρόβλημα που αφορά τους συνανθρώπους μας που διεγείρονται μόνο με ρομαντικό σεξ, κλασικές παραδοσιακές στάσεις, φιλιά και λόγια αγάπης. Έγιναν στόχος για εκείνους που πιστεύουν ότι είναι απελευθερωμένοι. Δεν το λες όμως απελευθέρωση όταν νιώθεις την ανάγκη να επικρίνεις κάτι που δεν σου αρέσει. Κάπως έτσι φτάσαμε στο vanilla shaming (μεταξύ πολλών άλλων ειδών shaming).

Jenny.Gr

«Κάποιοι πιστεύουν ότι το συμβατικό σεξ είναι βαρετό και χλευάζουν εκείνους που το επιλέγουν. Μπορεί και να αποκλείουν ανθρώπους από τη ζωή τους για αυτόν τον λόγο», επιβεβαιώνει η σεξολόγος Megwyn White, ενώ υπάρχουν και τα ανάλογα βίντεο στο TikTok απο γυναίκες που κοροϊδεύουν τις γυναίκες που δεν θέλουν να τις πνίγουν. Μήπως όμως τελικά συμβάλουμε στη δημιουργία ανθρώπων (και κυρίως γυναικών) που καταλήγουν να κάνουν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν θέλουν, προκειμένου να φανούν cool;

Το vanilla shaming στη σχέση

Εδώ το πράγμα είναι ακόμα πιο σοβαρό, γιατί είσαι με έναν σύντροφο που σε κατηγορεί ότι δεν είσαι αρκετά περιπετειώδης, ότι είσαι πουριτανή και ότι ο πρώην του δεν ήταν έτσι. Είναι εντελώς διαφορετικό το να χρειάζεσαι χρόνο για να δοκιμάσεις νέα πράγματα και άλλο το να μην έχεις καμία διάθεση να το κάνεις. Το θέμα δεν είναι να είσαι σε μία σχέση όπου σε μειώνουν, αλλά να έχεις έναν σύντροφο με παρόμοια γούστα ή με σεβασμό στις διαφορετικές επιθυμίες.

Ο βασικός τρόπος διαχείρισης είναι η επικοινωνία. Το ζητούμενο δεν είναι να υποτιμούμε ο ένας τον άλλο, αλλά να μιλάμε για τις ανάγκες μας. Μπορεί να μην έχεις καν σκεφτεί το ενδεχόμενο της σεξουαλικής εξερεύνησης, μπορεί να μην είσαι έτοιμη ή μπορεί να μην σε ενδιαφέρει καθόλου. Επικοινωνούμε, ακούμε ο ένας τον άλλο και αποφασίζουμε για το μέλλον της σχέσης. Ναι στις αμοιβαίες υποχωρήσεις, όχι στο να χάνουμε τον εαυτό μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS