WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 red flags στη σχέση - Έχει ημερομηνία λήξης, και σύντομα


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2023

4 red flags στη σχέση - Έχει ημερομηνία λήξης, και σύντομα
Μήπως η σχέση σου θα τελειώσει, και μάλιστα γρήγορα; Δες τα σημάδια

Γνωριστήκατε, βγήκατε ραντεβού και περάσατε τέλεια. Και ξαναβγήκατε, κι έγινε μέρος της καθημερινότητάς σου κι αποφασίσατε να είστε μαζί. Για πόσο, όμως; Διότι, για να διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτήν τη στιγμή, μάλλον δεν είσαι και πολύ σίγουρος για την απάντηση.

Όπως στους ανθρώπους, έτσι και στις σχέσεις, υπάρχουν red flags. Ξέρεις, είναι εκείνα τα σημάδια που σε κάνουν να αισθάνεσαι περίεργα και σου προκαλούν overthinking, αλλά δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι είναι λόγοι χωρισμού. Παρακάτω, θα δεις ίσως πρέπει να πάριες πιο σοβαρά τις αμφιβολίες σου. Δες τα προειδοποιητικά σημάδια και προετοιμάσου ανάλογα.

Δεν μπορείτε να συνυπάρξετε νηφάλιοι

Προφανώς και θα βγείτε για ποτό, άνθρωποι είστε. Αν όμως υπάρχει πάντα αλκοόλ, μήπως δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε νηφάλιοι (ή έστω ο ένας από τους δύο); Ίσως είναι ο μόνος τρόπος να μην βαριέστε ή να νιώθετε άβολα, εφόσον το αλκοόλ λειτουργεί αγχολυτικά.

Δεν μπορείτε να κάθεστε χωρίς να μιλάτε

Ένα κλασικό πρόβλημα στις σχέσεις είναι η αμηχανία που προκαλεί η σιωπή. Εκεί όμως δοκιμάζεται μία σχέση; Μπορείτε να νιώσετε οικεία και άνετα όταν κάθεστε παρέα, ενώ ο καθένας κάνει κάτι διαφορετικό; Να είστε στο σαλόνι ήσυχα χωρίς απαραίτητα να μιλάτε; Μην ξεχνάτε, ότι η εξωλεκτική επικοινωνία μπορεί να γίνει πιο σημαντική από τη λεκτική.

Δεν έχετε διάθεση να βγείτε

Αν είστε στην αρχή της σχέσης, είναι λίγο περίεργο να μένετε συνέχεια μέσα. Αν έχετε μπει σε ρουτίνα, δείχνετε ότι έχετε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια και δεν υπάρχει διάθεση για ένα σινεμά, ένα φαγητό, έστω μία βόλτα έξω.

Δεν μιλάτε για τα σημαντικά θέματα

Μπορεί η καθημερινότητα να κρίνεται στα απλά και μικρά της καθημερινότητας, αλλά το θέμα δεν είναι να ξεχνάμε και τα σημαντικά της ζωής. Έχετε κοινό τρόπο σκέψης; Βλέπετε τη ζωή με παρόμοιο τρόπο; Ονειρεύεστε ένα κοινό μέλλον; Αν δεν μιλάτε ποτέ για αυτά, πώς θα ξέρετε αν είστε στην ίδια σελίδα;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.