WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτή είναι επισήμως η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ


JTeam

17 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτή είναι επισήμως η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ
Η στάση με τα περισσότερα περιστατικά τραυματισμών

Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας, είχαμε έναν μικροτραυματισμό ή κάποιο ατύχημα στο σεξ. Αν όχι, τότε μπορείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου πολύ τυχερό. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το σεξ δεν είναι πάντα όπως το βλέπουμε στις ταινίες: Εκεί που τα προκαταρκτικά είναι ιδανικά, το πάθος ανεξέλεγκτο και η πράξη οδηγεί σε σίγουρο οργασμό.

Ωραία όλα αυτά, αλλά η πραγματικότητα πολλές φορές είναι διαφορετική. Μπορεί να υπάρξει φυσικά και η ιδανική περίσταση με τον σωστό σύντροφο, αλλά και πάλι ο κίνδυνος για κάποιον τραυματισμό, δεν φεύγει. Πόσο μάλλον όταν η ένταση είναι μεγάλη, όπως επίσης και η τριβή.

Σύμφωνα με το Hypebae υπάρχει μια συγκεκριμένη και άκρως δημοφιλής στάση στο σεξ, η οποία συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό τραυματισμών. Αυτή είναι η γνωστή «doggy style», η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ.

Jenny.Gr



Οι τραυματισμοί στο σεξ είναι διαφορετικοί και ποικίλουν. Είτε μιλάμε για απλές μελανιές στις ευαίσθητες περιοχές, είτε για ρήξη στον κόλπο, είτε ακόμη και για κάταγμα πέους. Στους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς, για την ακρίβεια στις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις που αφήνει το σεξ, είναι οι δερματικοί ερεθισμοί ή οι λοιμώξεις. Βακτήρια και μύκητες που βρίσκονται στην περιοχή εισέρχονται στον κόλπο με την διείσδυση και μπορούν να προκαλέσουν θέματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας ακόμη τραυματισμός κατά τη διάρκεια του σεξ που δεν αφορά άμεσα την ευαίσθητη περιοχή, είναι και οι τραυματισμοί στην μέση.

Τι μπορούμε να κάνουμε, για να μειώσουμε τον κίνδυνο τραυματισμών κατά τη διάρκεια του σεξ:

Για αρχή ξεκινάμε πάντα με καλή υγιεινή. Ένα μπάνιο πριν την επαφή είναι ιδανικό για να καθαρίσουμε την περιοχή και να αποφύγουμε λοιμώξεις. Επίσης φροντίζουμε την καλή ενυδάτωση, για να μην έχουμε και δερματικές ενοχλήσεις.

Οι ειδικοί προτείνουν και τη χρήση λιπαντικού, το οποίο μπορεί να κάνει την όλη εμπειρία του σεξ, πολύ πιο άνετη και απολαυστική. Συν μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για ρήξεις στον κόλπο και κατάγματα πέους, χάρη στην επιπλέον λίπανση. Μεταξύ άλλων, στα αυτονόητα για ένα safe sex, είναι προφανώς το προφυλακτικό, και όχι οι υπερβολές στις στάσεις που δοκιμάζουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.