WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτή είναι η καλύτερη στάση στο σεξ για τον γυναικείο οργασμό, σύμφωνα με νέα έρευνα


JTeam

24 Οκτωβρίου 2023

Αυτή είναι η καλύτερη στάση στο σεξ για τον γυναικείο οργασμό, σύμφωνα με νέα έρευνα
@bohnes / instagram
Τι έδειξε έρευνα βασισμένη σε υπερήχους για την γυναικεία ικανοποίηση

Το «χάσμα του οργασμού» είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πιο έντονα από ποτέ τους ειδικούς και όχι άδικα. Η απόλαυση στο σεξ, φαίνεται να είναι ανδρική υπόθεση, αφού οι γυναίκες που καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό μόνο μέσω της διείσδυσης, είναι πολύ λίγες συγκριτικά.

Αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζουμε και η επιστημονική κοινότητα, απαιτεί ισότητα και σεξουαλική απόλαυση τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες. Έτσι όλο και περισσότερες αναλύσεις και έρευνες, εστιάζουν στον γυναικείο οργασμό, αλλά και στους τρόπους που βοηθούν στο να επιτευχθεί ευκολότερα.

Για να καταλάβουμε το χάσμα στο οποίο αναφερόμαστε, σύμφωνα με μελέτη σε 800 φοιτητές κολλεγίου, μόλις το 39% των γυναικών έχουν οργασμούς στη διάρκεια του σεξ, με το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες να αγγίζει το 91%. Επομένως η διείσδυση δεν είναι αρκετή, καθώς κυρίως χρειάζεται σωστή διέγερση της κλειτορίδας για να υπάρξει πιο εύκολος οργασμός.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy έδειξε ότι το 80% των γυναικών έρχονται σε οργασμό μόνο από διέγερση της κλειτορίδας.

  • Επομένως ποια στάση στο σεξ, μπορεί να διεγείρει καλύτερα την κλειτορίδα και να φέρει τον γυναικείο οργασμό πιο κοντά;

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Medical, New York, η αυξημένη ροή του αίματος στην περιοχή είναι αναγκαία, και η στάση που πραγματοποιεί καλύτερα αυτόν τον σκοπό είναι η ιεραποστολική. Για να καταφέρει να κορυφώσει μία γυναίκα πρέπει η κλειτορίδα να αιματωθεί πολύ καλά και στην ιεραποστολική στάση, κάτι τέτοιο συμβαίνει πιο έντονα σε σχέση με άλλες στάσεις.

Στόχος των ερευνητών ήταν να συγκρίνουν «τη ροή του αίματος στην κλειτορίδα πριν και μετά τη συνουσία σε καθεμία από τις στάσεις». Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμά τους, αφού μελέτησαν, μέσω υπερήχων, τις αντιδράσεις ενός ζευγαριού σε διάφορες στάσεις, όπως η cowgirl, η στάση του λωτού, το ιεραποστολικό και η doggy style.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ρέει αίμα στην κλειτορίδα ήταν η ιεραποστολική στάση, με τους γοφούς της γυναίκας να στηρίζονται σε ένα μαξιλάρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.