WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 σημάδια πως δεν σε έχει ερωτευτεί, αλλά σου κάνει love bombing


JTeam

9 Δεκεμβρίου 2023

5 σημάδια πως δεν σε έχει ερωτευτεί, αλλά σου κάνει love bombing
IG @edwestwick
Όσα πρέπει να ξέρεις για το «love bombing»

Αν ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε, τότε μας καταλαβαίνεις απόλυτα. Αντιθέτως, αν δεν γνωρίζεις και ζεις στην άγνοια, μη έχοντας ιδέα τι πάει να πει «love bombing», δώσε βάση γιατί θα μας θυμηθείς. Το «love bombing» είναι μια από τα βασικές χειριστικές συμπεριφορές, τοξικών συντρόφων και νάρκισσων. Πρόκειται για μια συμπεριφορά, η οποία δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με τον τοξικό σύντροφο, ο οποίος θέλει να πάρει κάτι από εσένα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ας πούμε πως έχεις γνωρίσει ένα πρόσωπο, το οποίο σε προσεγγίζει έντονα και σου τραβά τελικά το ενδιαφέρον. Η επιμονή, οι πράξεις για να σε κατακτήσει και ο χρόνος που σου αφιερώνει, αρχίζουν και σε εντυπωσιάζουν. Αρχίζεις να νιώθεις ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Και ναι, όλο αυτό είναι πολύ όμορφο, ωστόσο έχει μια σημαντική παγίδα.

Και αν σου λέγαμε πως δεν είναι πραγματικό ενδιαφέρον αλλά μια τακτική «love bombing»; Το «love bombing», είναι στην ουσία, οι πράξεις που κάνει ένας τοξικός σύντροφος, προκειμένου να σε κερδίσει και να εμπλακείς συναισθηματικά μαζί του. Μόλις το πετύχει αυτό, δηλαδή μόλις καταφέρει να σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστή και ιδιαίτερη, και σου δημιουργήσει συναισθήματα, θα μπορεί πιο εύκολα να σε χειρίζεται και να σε ελέγχει.

Jenny.Gr
pexels

Αν για παράδειγμα, στην αρχή μιας γνωριμίας, νιώθεις ότι ο άλλος "προχωρά πολύ γρήγορα" και κάνει αξιοσημείωτες πράξεις για εσένα, ίσως θα πρέπει να έχεις μερικές δεύτερες σκέψεις, αν η συμπεριφορά του είναι αυθεντική. Γιατί μόλις ανταποδώσεις και εμπλακείς συναισθηματικά, τότε το πιθανότερο είναι να απομακρυνθεί, με σκοπό εσύ να τον ζητάς και να κάνεις ότι χρειαστεί για εκείνον, προκειμένου να τον έχεις.

Το «love bombing» είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν κατ' εξοχήν οι νάρκισσοι, προκειμένου να πλησιάσουν έναν σύντροφο-θύμα, να τον γεμίσουν με αγάπη και θαυμασμό και μόλις έχουν συναισθηματικό δέσιμο, να πάρουν ό,τι εκείνοι επιθυμούν από μια σχέση.

5 σημάδια πως είναι «love bombing» και όχι πραγματικό ενδιαφέρον

  • Σου δίνουν δώρα από τις πρώτες ημέρες γνωριμίας σας

Δεν λέμε για λουλούδια, αλλά αν για παράδειγμα βγαίνετε για τρίτη φορά και σου φέρνει ένα ακριβό δώρο, δηλώνοντας σου πως είσαι πολύ σημαντική για εκείνον, κάτι πάει λάθος. Είναι μεν μια πολύ όμορφη κίνηση, αλλά πότε πρόλαβε να σε γνωρίσει και να νιώσει ειλικρινή συναισθήματα, μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες;

  • Το σώμα σου βρίσκεται σε εγρήγορση

Έχεις νιώσει τους παλμούς σου να φτάνουν στο κόκκινο και τις λεγόμενες «πεταλούδες στο στομάχι»; Σημάδια απόλυτα φυσιολογικά στα πρώτα ραντεβού, αλλά αν αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, είναι μάλλον ένα αρνητικό δείγμα, και δεν σημαίνει πως "η φλόγα δεν σβήνει". Το σώμα συνήθως αντιδράει πιο εύκολα, όταν δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά. Και όταν ο οργανισμός μας βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας κάθε φορά που συναντάμε κάποιον, δηλαδή έχουμε ταχυπαλμία ή στρες, ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε αν πιεζόμαστε από αυτήν την κατάσταση και πόσο την αφήνουμε να μας επηρεάσει.

  • Νιώθεις ότι η σχέση προχωρά πολύ γρήγορα

Αν νιώσεις την παραμικρή πίεση, ή την μια μέρα για παράδειγμα γνωριστήκατε, και την ακριβώς επόμενη σου μιλάει για γάμο, για οικογένεια, για ταξίδια, ή για μακροπρόθεσμα πλάνα από πολύ νωρίς, ίσως να δεις την οποιαδήποτε σχέση πιο προσεκτικά.

  • Σου λέει, ότι θέλεις να ακούσεις

Το κακό με τους χειριστικούς ανθρώπους, είναι να γνωρίζουν πολύ καλά τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους. Ξέρουν τι θες από εκείνους, και στο δίνουν μόνο και μόνο για να πάρουν πίσω κάτι. Ξέρουν επίσης να ψυχολογούν και να σου λένε ό,τι πραγματικά θες να ακούσεις, για να σε γοητεύσουν. Ακόμη και αν δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα απ' όσα λένε.

  • Σου δείχνουν διαρκώς ενδιαφέρον ή ζητάει διαρκώς προσοχή

Αν δεν έχει σταματήσει να σου στέλνει μηνύματα, αν σε παίρνει 5 φορές μέσα στη μέρα, ενώ έχετε μόλις γνωριστεί, τότε πέρα από creepy, γίνεται και ξεκάθαρα ενοχλητικός. Ακόμη και αν σου λέει, πως δεν μπορεί στιγμή μακριά σου, ή πως ανυπομονεί για την ώρα που θα σε ξαναδεί, καλύτερα ας είσαι πιο συγκρατημένη, μέχρι να δεις πως εξελίσσεται η δυναμική σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.