WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 σημάδια πως θέλει να χωρίσετε, αλλά δεν βρίσκει το θάρρος να στο πει


JTeam

5 Δεκεμβρίου 2023

5 σημάδια πως θέλει να χωρίσετε, αλλά δεν βρίσκει το θάρρος να στο πει
Από το σεξ, το gashlighting, και τα σχέδια για το μέλλον

Όλοι έχουμε περάσει από αυτήν την κατάσταση. Όπου νιώθεις πως δεν έχεις πια να δώσεις ή να πάρεις κάτι σε μια σχέση, και έχουν μείνει απλά κάποια συναισθήματα να σας δένουν, τα οποία θυμίζουν περισσότερο μια ξεχασμένη αλλά δυνατή φιλία, παρά μια ερωτική σχέση.

Πόσο μάλλον αν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων, όπου παίρνεις δύσκολα αποφάσεις, και που διστάζεις να αντιμετωπίσεις δυσάρεστα συναισθήματα, ή να αποδεχτείς πως κάποια στιγμή κάτι τελειώνει, -το πιθανότερο είναι να τραβάς μια σχέση, μέχρι να φτάσει στο απροχώρητο και να πληγωθείτε και οι δυο.

Μέγα λάθος αυτό, γιατί τελικά από εκεί που θα έμεναν έστω μερικές καλές στιγμές, τελικά μένει ένα άσχημο τέλος, αναιρώντας όλα τα υπόλοιπα. Παρακάτω ακολουθούν μερικά σημάδια, τα οποία δηλώνουν πως ο σύντροφος σου, θέλει να χωρίσετε, αλλά διστάζει να στο πει. Αντίστοιχα, αν τα νιώθεις εσύ, τότε μάλλον απλά θες να λήξεις μια σχέση, αλλά δεν έχεις το θάρρος να το πεις.

Jenny.Gr

​​​​​​​​​​​​​​

  • Δεν κάνετε πια σεξ, ή αποτελεί αγγαρεία

Οκέι, μπορεί το σεξ να μην είναι το παν σε μια σχέση, αλλά σίγουρα μπορεί να πει πολλά για την κατάσταση που βιώνετε. Όσο και να πιέζει ο χρόνος, ή οι υποχρεώσεις, αυτός που θέλει βρίσκει τη διάθεση και την στιγμή. Διαφορετικά, απλά το προσπερνάει, ή το κάνει απλά για να το κάνει. Μην υποκύπτεις σε μέτριο σεξ, ή όταν νιώθεις ότι οι ανάγκες σου δεν καλύπτονται, τότε εξέφρασε το με τον σωστό και ήπιο τρόπο. Αν τίποτα δεν αλλάξει, τότε μάλλον είναι ώρα για αποφάσεις, ειδικά άμα υπάρχουν και άλλα θέματα που σας απασχολούν.

  • Δεν είσαι πλέον προτεραιότητα

Ξαφνικά αρχίζει και ακυρώνει πλάνα σας, ή προτιμάει περισσότερο να περνάει χρόνο σε άλλες δραστηριότητες και με άλλες πρόσωπα, αντί μαζί σου. Ναι να δείξεις κατανόηση και όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά, αλλά μέχρι έναν βαθμό. Αν είναι να παρακαλάς για ψίχουλα, και να υπενθυμίζεις την ύπαρξη σου, τότε κάτι δεν πάει καλά.

  • Σου κάνει gaslighting

Είναι από τις χειρότερες, και από τις πιο χειριστικές συμπεριφορές. Συνήθως ένας από τους δυο κάνει μεγάλη προσπάθεια για να «ζωντανέψει» η σχέση, και ο άλλος όχι απλά τα θεωρεί δεδομένα, αλλά στο τέλος σε βάζει να ζητήσεις και συγγνώμη. Πόσο μάλλον, αν ακούσεις τη φράση «εσύ με οδήγησες σε τέτοιες συμπεριφορές με τη στάση σου», κάνε στον εαυτό σου την χάρη και απομακρύνσου.

  • Δεν είσαι το πρώτο άτομο που μαθαίνει πια τα νέα του

Προφανώς κάτι θα ξεφύγει, αλλά αν το τελευταίο διάστημα προκύπτουν συνέχεια νέα πρόσωπα, και νέες καταστάσεις που δεν γνώριζες, τότε έχετε απομακρυνθεί σημαντικά. Συνήθως όμως, όταν βρίσκεσαι σε μία σχέση, μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου τις νέες γνωριμίες και δραστηριότητές σου αντί να τα κρατάς κρυφά.

  • Δεν κάνετε σχέδια για το μέλλον

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν θέλει και πολύ εξήγηση. Σημασία έχει να απολαμβάνεις τον χρόνο με το αγαπημένο σου πρόσωπο, και να τον ζητάς. Να κανονίζεις δραστηριότητες και κοινά πλάνα, για ακόμη περισσότερες στιγμές. Όταν αυτά αρχίσουν και εξαφανίζονται, τότε μπορεί να είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι, πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά στη σχέση.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.