WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 πράγματα που πρέπει να κάνεις, πριν μπεις σε μια ακόμη νέα σχέση


JTeam

24 Δεκεμβρίου 2023

3 πράγματα που πρέπει να κάνεις, πριν μπεις σε μια ακόμη νέα σχέση
Πριν προχωρήσεις σε μια νέα ερωτική σχέση, είναι σημαντικό να τα βρεις με τον εαυτό σου

Κάθε άνθρωπος διανύει μια διαφορετική φάση στη ζωή του, και το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτή τη διαδικασία θα γίνουν λάθη. Επειδή όμως οι ανθρώπινες σχέσεις, είναι ήδη περίπλοκες και πολλές φορές τοξικές, είναι σημαντικό να κάνουμε μια παύση και να θυμηθούμε πως όλα ξεκινούν από μέσα μας.

Αν έχεις παρατηρήσει τον εαυτό σου, να πηγαίνει από την μια «αποτυχημένη σχέση» στην επόμενη, ίσως αυτό το άρθρο μπορεί να σε βοηθήσει. Και με τον όρο «αποτυχημένη σχέση», εννοούμε απλώς πως δεν ήταν τελικά η σχέση που θα ήθελες, ή που ολοκλήρωσε τον σκοπό της και σου έδωσε το μάθημα, που είχε να σου χαρίσει, βάζοντας όμως ένα τέλος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τρία βασικά βήματα στα οποία οφείλουμε να εστιάσουμε, πριν εμπλακούμε και πάλι συναισθηματικά με ένα νέα πρόσωπο. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι τρεις προϋποθέσεις, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο:

Jenny.Gr
Pexels
  • Κατανόηση πως η ευτυχία σου, εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα

Είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες σε μια νέα σχέση, αλλά και στη ζωή. Η ευτυχία μας εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους, και κανείς άλλος δεν έχεις την υποχρέωση να μας κάνει ευτυχισμένους. Είμαστε ολοκληρωμένα όντα, τα οποία επιθυμούμε να μοιραστούμε την δική μας πορεία, χωρίς όμως να απαιτούμε από κάποιον να την αναπληρώσει για εμάς. Με λίγα λόγια, για να καταφέρει μια σχέση να αποδώσει καλύτερα, οφείλεις να μην ξεχνάς ότι οι σχέσεις έρχονται να προσθέσουν στην ευτυχία σου, και όχι να στην προσφέρουν. Οφείλεις να είσαι πρώτα ευτυχισμένος με τη ζωή και τον εαυτό σου, και έπειτα να ευτυχήσεις περισσότερο, στην κατάλληλη για εσένα σχέση.

  • Συμφιλιώσου με το παρελθόν σου

Βρίσκεται στην καρδιά πολλών τσακωμών, ανασφαλειών, και θυμού. Για να προχωρήσεις μπροστά, είναι σημαντικό να έχεις πρώτα αποδεχτεί το παρελθόν, αλλά και να έχεις συμφιλιωθεί μαζί του. Ό,τι δεν λειτούργησε, δεν λειτούργησε. Ίσως για κάποιο λόγο, ίσως απλά τυχαία. Πάρε τον χρόνο σου, επεξεργάσου τις παρελθοντικές σου εμπειρίες, και φρόντισε να μπεις σε μια νέα σχέση χωρίς να κουβαλάς τα κατάλοιπα από προηγούμενες, και κυρίως να μην αφήνεις αυτά τα κατάλοιπα να σου προκαλούν προβλήματα και στο παρόν ή το μέλλον.

  • Παρουσίασε αυτό που πραγματικά είσαι

Είναι γεγονός πως όταν γνωρίζουμε ένα πρόσωπο, στην προσπάθεια μας να το εντυπωσιάσουμε, πέφτουμε στην παγίδα να παρουσιάσουμε μια διαφορετική εκδοχή του εαυτού μας. Μια ιδανική εκδοχή που θα θέλαμε να είμαστε. Κάτι το οποίο όμως δεν είναι η πραγματικότητα. Και μέσα σε αυτή τη διαδικασία, μπορεί να πούμε από ψέματα, μέχρι να προσποιηθούμε. Κάτι τέτοιο όμως, σε περίπτωση που η σχέση εξελιχθεί μακροπρόθεσμα θα έχεις σημαντικές συνέπειες. Όσο πιο αυθεντικός/η είσαι από την αρχή, τόσο πιο ελεύθερα θα μπορείς να εκφράζεις τον εαυτό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.