WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Εθισμός στην αυτοϊκανοποίηση: 4 σημάδια πως αυνανίζεσαι υπερβολικά


JTeam

23 Απριλίου 2024

Εθισμός στην αυτοϊκανοποίηση: 4 σημάδια πως αυνανίζεσαι υπερβολικά
Μήπως ο αυνανισμός έχει γίνει πρόβλημα;

Ο αυνανισμός είναι μορφή self-care. Είναι χρόνος που αφιερώνεις αποκλειστικά στον εαυτό σου και γνωρίζεις καλύτερα το σώμα σου, και θα έπρεπε να τον αντιμετωπίζουμε έτσι, ανεξάρτητα από το φύλο μας. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό που, δυστυχώς, έχουμε μάθε να δαιμονοποιούμε από μικροί. Κάτι που αφορά αποκλειστικά τα έφηβα αγόρια, κι όχι όλους τους ανθρώπους, με κάθε σεξουαλική εμπειρία.

Παρακάτω, θα ασχοληθούμε με την περίπτωση των βιολογικών ανδρών. Αν η αυτοϊκανοποίηση έχει μετατραπεί σε πρόβλημα που επηρεάζει κι άλλους τομείς της ζωής σου, καλό είναι να μιλήσεις με κάποιον ειδικό. Παρακάτω, θα δούμε τα σημάδια πως ίσως έχεις εθιστεί.

4 σημάδια πως αυνανίζεσαι υπερβολικά

Πονάς

Αν αυνανίζεσαι σε βαθμό που πονάς, χρειάζεται να κάνεις ένα διάλειμμα. Μοιάζει προφανές, αλλά δεν είναι.

Έχεις προβλήματα στη δουλειά

Αν το μόνο που σκέφτεσαι στη δουλειά, είναι το να τελειώνεις για να γυρίσεις και να αυνανιστείς, έχεις πρόβλημα. Αν βλέπεις πορνό στο γραφείο ή αργείς να μπεις σε τηλεδιασκέψεις επειδή κάνεις τηλεργασία και αυνανίζεσαι στο home office σου, και πάλι, έχεις πρόβλημα.

Δεν βλέπεις τους φίλους σου

Αν επιλέγεις να ακυρώσεις εξόδους με φίλους, επειδή θέλεις να μείνεις σπίτι για να αυνανιστείς, καλό είναι να μιλήσεις με κάποιον ειδικό. Και για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν εννοούμε ότι πειράζει να θέλεις να μείνεις σπίτι για να αφιερώσεις ένα βράδυ στον εαυτό σου –το ανησυχητικό έρχεται όταν αυτό σου γίνεται συνήθεια.

Δεν έχεις σεξουαλική ζωή με άλλα άτομα

Αν παίρνεις ικανοποίηση μόνο από τον εαυτό σου κι από το πορνό, και δυσκολεύεσαι να λειτουργήσεις όταν συνευρίσκεσαι με άλλα άτομα επειδή δεν μοιάζει με αυτό που βλέπεις στην οθόνη, κάτι δεν πηγαίνει καλά. Το ίδιο ισχύει κι όταν αισθάνεσαι άβολα, όταν έρχεται η ώρα να κάνεις σεξ με άλλα άτομα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.