WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όταν ο αυνανισμός γίνεται επικίνδυνος - 3 τεχνικές που οδηγούν σε τραυματισμό


JTeam

3 Ιουλίου 2023

Όταν ο αυνανισμός γίνεται επικίνδυνος - 3 τεχνικές που οδηγούν σε τραυματισμό
Πότε η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να γίνει προβληματική;

Ο αυνανισμός είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία μίας υγιούς σεξουαλικής ζωής. Είναι σημαντικό να μπορείς να ευχαριστείς τον εαυτό σου, να γνωρίζεις το σώμα σου, να αισθάνεσαι άνετα με αυτό και να μπορείς να επικοινωνήσεις όλα εκείνα που σου αρέσουν, στους εκάστοτε συντρόφους σου. Αν γίνει σωστά, δε, συχνά είναι καλύτερος κι από σεξ με άλλο άτομο.

Η σεξολόγος Rena Malik έχει μελετήσει τα οφέλη του αυνανισμού τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική υγεία. Έχει μελετήσει, επίσης, τις τεχνικές που όχι απλώς μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό, αλλά να προκαλέσουν προβλήματα στην ευρύτερη σεξουαλική σου ζωή.

Το σύνδρομο τραυματικού αυνανισμού

Η συγκεκριμένη τεχνική ονομάζεται έτσι επειδή μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τον οργασμό, να προκαλέσει προβλήματα και στη διατήρηση της στύσης, να οδηγήσει σε μειωμένη σεξουαλική διάθεση. Με λίγα λόγια, είναι ο αυνανισμός που συμβαίνει όταν ο άνδρας είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα ή κολλημένος σε κάποια σκληρή επιφάνεια, όπως έναν τοίχο, και προσπαθεί να έρθει σε κορύφωση μέσω της τριβής του πέους.

Η «λαβή του θανάτου»

Δεν είναι αστείο. Είναι η συνήθεια πολλών ανδρών να σφίγγουν με δύναμη το πέος με το χέρι τους. Όπως τονίζει η Malik σε βίντεο στο YouTube, «η συγκεκριμένη συνήθεια έχει αποδειχτεί ότι εξοικειώνει το πέος στο σφιχτό ερέθισμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεγερθεί με φυσιολογική πίεση κατά τη διάρκεια του κολπικού ή στοματικού σεξ».

Ο ψυχαναγκαστικός αυνανισμός

Ναι, αν πετύχει ο αυνανισμός, μπορεί να γίνει καλύτερος από σεξ με άλλα άτομα. Το πρόβλημα έρχεται όταν προτιμάς να είσαι μόνος και να αυτοϊκανοποιείσαι, αντί να μοιράζεσαι με κάποιον σύντροφο τις φαντασιώσεις σου. Το να έρχεσαι σε οργασμό αποκλειστικά μέσω του αυνανισμού, αποτελεί σημάδι εθισμού, καθώς στην πραγματικότητα αδυνατείς να αντλήσει ευχαρίστηση από το σεξ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.