WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6+1 παρενέργειες του αυνανισμού στους άντρες


23 Νοεμβρίου 2018

affair-bedroom-couple-6505.jpg

Ενώ αυνανισμός στην περίπτωση των αντρών μπορεί να έχει πολλά οφέλη, όπως τη μείωση του άγχους, όταν όμως γίνεται σε υπερβολικό βαθμό μπορεί  να αποτελέσει απειλή για την κανονική λειτουργία του σώματος. Και αυτό θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο, τις βλαβερές παρενέργειες του αυνανισμού. Μερικές φορές γίνεται σύγχυση για να καθορίσετε ποιο επίπεδο αυνανισμού είναι επικίνδυνο. Για να απαντήσουμε στο δημοφιλές ερώτημα " πόσες φορές την ημέρα", οι ιατροί επισημαίνουν πως οι άντρες δεν πρέπει να αυνανίζονται περισσότερο από τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Τι είναι ο αυνανισμός; Ο αυνανισμός αναφέρεται στην πράξη της αυτο-διέγερσης των γεννητικών οργάνων με έναν σεξουαλικό τρόπο μέχρι το σημείο να φτάσετε σε έναν οργασμό. Ο αυνανισμός είναι κοινός μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι ειδικοί και οι ερευνητές συμφωνούν ότι ο αυνανισμός είναι μια φυσιολογική διαδικασία για όλους τους ανθρώπους και θεωρείται υγιής σεξουαλική συμπεριφορά. Ωστόσο, υπάρχουν επιβλαβείς παρενέργειες για τον αυνανισμό στους άνδρες, αν γίνει σε υπερβολικό βαθμό.

1. Απώλεια Ενέργειας. Μία από τις παρενέργειες του αυνανισμού είναι η απώλεια σωματικής και διανοητικής ενέργειας. Η συγκεκριμένη πράξη απαιτεί πολλή ενέργεια, γι αυτό και όταν γίνεται συνέχεια μπορεί να φέρει κούραση, νωθρότητα, υπνηλία και μειωμένη συγκέντρωση.

2. Καταλήγει σε εθισμό. Ο εθισμός στον αυνανισμό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πολλές βιολογικές αλλαγές στο σώμα και επίσης μπορεί να στερήσει από τους άντρες τις αληθινές απολαύσεις.

3. Μείωση στη σεξουαλική ευαισθησία. Ο υπερβολικός αυνανισμός μπορεί να επηρεάσει την ευαισθησία κατά τη διάρκεια του σεξ. Κρατώντας το πέος πολύ σφιχτά κατά τη διάρκεια του αυνανισμού μπορεί να μειώσει την αίσθηση. Οι εμπειρογνώμονες σεξουαλικής υγείας συστήνουν στους άνδρες να αλλάξουν την τεχνική τους κατά τη διάρκεια του αυνανισμού για να αποκαταστήσουν τη σεξουαλική ευαισθησία.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

4. Προκαλεί πονοκέφαλο και ζάλη. Τα συμπτώματα υπερβολικού αυνανισμού είναι κεφαλαλγία και η ζάλη. Η κεφαλαλγία συμβαίνει στο κρανίο και στον σβέρκο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

5. Προκαλεί πρόωρη εκσπερμάτιση. Ο υπερβολικός αυνανισμός συνδέεται με την πρόωρη εκσπερμάτιση. Οι άνδρες που αυνανίζονται πάρα πολύ θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να ελέγξουν την απελευθέρωση του σπέρματος ενώ κάνουν σεξ. Η υπερδιέγερση του πέους είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την πρόωρη εκσπερμάτωση.

6. Προκαλεί αϋπνία. Το νευροχημικό που είναι υπεύθυνο για τον ύπνο είναι γνωστό ως μελατονίνη και ο υπερβολικός αυνανισμός οδηγεί στην εξάντληση της παραγωγής αυτού του νευροχημικού που τελικά οδηγεί σε αϋπνία.

Διαβάστε εδώ: Αυτό είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση σύμφωνα με μια νέα μελέτη

7. Τριχόπτωση. Ο υπερβολικός αυνανισμός προκαλεί  τριχόπτωση στους άντρες. Και αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνει την τεστοστερόνη, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τα επίπεδα μιας ορμόνης που συνδέεται με την τριχόπτωση γνωστή ως DHT (διυδροτεστοστερόνη).

Γιατί οι άντρες αυνανίζονται;

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι άντρες βλέπουν τον αυνανισμό ως μέρος της φυσιολογικής τους σεξουαλικής ανάπτυξης. Ο αυνανισμός θεωρείται κυρίως μια καλή μορφή σεξουαλικής απελευθέρωσης, ενώ ωφελεί τους άντρες που δεν είναι σεξουαλικά ενεργοί ή θέλουν να αποφύγουν τις σχέσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.