WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ένα πράγμα που δεν κάνουν ποτέ τα ευτυχισμένα ζευγάρια - Γι’ αυτό έχουν μακροχρόνια σχέση


JTeam

13 Μαΐου 2024

Ένα πράγμα που δεν κάνουν ποτέ τα ευτυχισμένα ζευγάρια - Γι’ αυτό έχουν μακροχρόνια σχέση
Unsplash
Τελικά, υπάρχει μυστικό για την επιτυχία μιας σχέσης;

Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων αποτελούν ένα περίπλοκο θέμα με αμέτρητα παρακλάδια, υποκατηγορίες, κανόνες και εξαιρέσεις. Ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του «πρέπει» στο μυαλό του, τα οποία άλλοτε του βγαίνουν σε καλό και άλλοτε όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες σχέσεις διαρκούν πολύ, κάποιες λίγο και κάποιες για πάντα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Πανεπιστήμιο της Αμερικής, υπάρχει ένα πράγμα που δεν κάνουν ποτέ τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις και σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους. Μπορεί αυτή τη στιγμή να περνούν από το μυαλό σου δεκάδες σκέψεις, όμως η απάντηση είναι μία.

Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια δεν θεωρούν ποτέ δεδομένο το ταίρι τους. Το να ενδιαφέρεσαι καθημερινά για εκείνον και να του το δείχνεις, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από το πρώτο ραντεβού σας, είναι πολύ σημαντικό. Μέσα στα χρόνια, η τριβή και η συνήθεια τείνουν να βαραίνουν τους δεσμούς, όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο, αλλά ευκαιρία για να αναθερμάνεις τη σχέση σου με τον σύντροφό σου.

Jenny.Gr
Freepik

Όπως αναφέρει η εν λόγω έρευνα, τα ζευγάρια που ζηλεύουν λίγο μεταξύ τους δεν σημαίνει ότι δεν εμπιστεύονται το ταίρι τους ή ότι βρίσκονται σε μια τοξική σχέση - εφόσον αυτό συμβαίνει σε ένα φυσιολογικό πλαίσιο - αλλά ότι ενδιαφέρονται για τον άλλον και νοιάζονται πραγματικά για εκείνον.

Πολλές φορές στη ζωή μας θεωρούμε πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους δεδομένα και όταν αυτά φύγουν, αφήνουν ένα τεράστιο κενό το οποίο μας σοκάρει και τείνει να μας καταπιεί. Όσο χρόνια κι αν βρίσκεσαι σε σχέση - αν και μόνο αν νιώθεις καλά μέσα σε αυτή - το σημαντικό είναι να μην επαναπαύεσαι και να διεκδικείς τον άνθρωπό σου, όπως ακριβώς συνέβαινε τον πρώτο καιρό της γνωριμίας σας.

Αυτό κάνουν όλοι όσοι είναι πολλά χρόνια μαζί και εξακολουθούν να πορεύονται ευτυχισμένοι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.