WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είσαι σε σχέση και σκέφτεσαι πρώην; Δεν σημαίνει ότι δεν τους έχεις ξεπεράσει


JTeam

24 Μαΐου 2024

Είσαι σε σχέση και σκέφτεσαι πρώην; Δεν σημαίνει ότι δεν τους έχεις ξεπεράσει
Unsplash
Ίσως αυτό να μην το είχες σκεφτεί

Σου έχει τύχει ποτέ να βρίσκεσαι σε σχέση, αλλά ο νους σου να «ταξιδεύει» στο παρελθόν και συγκεκριμένα να επαναφέρει στη μνήμη είτε τον πρώην σου γενικά είτε στιγμές που είχατε ζήσει μαζί; Αν η απάντησή σου είναι καταφατική, τότε αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει, διότι οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και, μάλιστα, εξηγούν και τους λόγους.

Σε αυτή τη ζωή δεν είναι όλα όπως φαίνονται, οπότε η αρχική σκέψη ότι είσαι κολλημένη με τον πρώην σου και δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά και να χαρείς την καινούργια σχέση σου, πρέπει να διαγραφεί ASAP. Είναι λογικό η κάθε σχέση που κάνουμε στη ζωή μας να μας επηρεάζει κι όταν τελειώνει να κρατάμε, και πολλές φορές να αναπολούμε, στιγμές που περάσαμε και μας άρεσαν πολύ.

Είναι, επίσης, λογικό να κάνουμε συνειρμούς και να θυμόμαστε τα παλιά, όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες με παρόμοια γεγονότα. Για παράδειγμα, αν συνήθιζες να τρως ένα συγκεκριμένο πρωινό με τον πρώην σου και ο νυν σύντροφός σου σου πει ότι λατρεύει τη συγκεκριμένη επιλογή, αυτομάτως θα κάνεις τη σύνδεση κι όχι άδικα. Παράλληλα, να τονίσουμε πως το γεγονός ότι είχες σχέση με κάποιον και πέρασες μαζί του ένα διάστημα της ζωής σου σημαίνει πως ήταν σημαντικός για εσένα και έτσι είναι φυσικό να τον θυμάσαι.

Jenny.Gr
Freepik

Πώς θα καταλάβεις τι σημαίνουν οι σκέψεις που έχεις για τον πρώην σου

Αν, λοιπόν, οι σκέψεις για τον πρώην σύντροφό σου έχουν κατακλύσει το μυαλό σου, έφτασε η ώρα να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα μέσα στο κεφάλι σου, ώστε να καταλάβεις τι τελικά συμβαίνει. Το ερώτημα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου και να το απαντήσεις με ειλικρίνεια είναι, αν σκέφτεσαι τον ίδιο τον άνθρωπο ή τα πράγματα που κάνατε μαζί.

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, ίσως τρέφεις ακόμα συναισθήματα για τον πρώην σύντροφό σου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η ζωή σου. Πάρε τον χρόνο σου και κατανόησε αν παραμένεις ερωτευμένη ή αν απλώς σου λείπει αυτός ο άνθρωπος από τη ζωή σου και κάπως έτσι θα δώσεις στον εαυτό σου την απάντηση που χρειάζεται.

Σε περίπτωση που απλώς αναπολείς τις στιγμές που είχατε ζήσει κι όχι τον ίδιο τον άνθρωπο, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη νέα σχέση σου. Αν το να σκέφτεσαι τον πρώην σου σού δημιουργεί πρόβλημα, τότε είναι όντως πρόβλημα, αλλιώς είναι κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους σε ανύποπτο χρόνο και απλώς περνάει.

Και επειδή δεν υπάρχει μετρητής που να φανερώνει τον βαθμό που είναι εντάξει και τον βαθμό που δεν είναι εντάξει να σκέφτεσαι τον πρώην σου, εστίασε στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπήρξε ένα κεφάλαιο της ζωής σου και θα ανήκει πάντα στο παρελθόν σου ό,τι κι αν συμβεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.