WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 άβολες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφό σου, αν έχει ρουτινιάσει η σχέση


JTeam

31 Μαΐου 2024

7 άβολες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφό σου, αν έχει ρουτινιάσει η σχέση
Pexels
Ένας ψυχολόγος τονίζει τη σημαντικότητα αυτών των ερωτημάτων για τη σχέση

Η κάθε σχέση είναι μοναδική, ενώ το είδος της επικοινωνίας που έχουν τα ζευγάρια μεταξύ τους διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Εκτός από την επικοινωνία, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη συμπληρώνουν τη λίστα με όσα πρέπει πρέπει να υπάρχουν σε μια σχέση, ώστε να λειτουργήσει καλά και αν έχει μέλλον - αν και εφόσον το επιθυμεί το ζευγάρι.

Αν, λοιπόν, βρίσκεσαι σε μια φάση που νιώθεις ότι η σχέση σου έχει ρουτινιάσει ή ότι κάτι δεν πάει καλά, ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να κάνεις μια ανοιχτή συζήτηση με τον σύντροφό σου, που ενδεχομένως θα σε βγάλει από τη «ζώνη ασφαλείας», αλλά θα ξεκαθαρίσει το πεδίο ανάμεσά σας.

Μπορεί να σου φανεί άβολη αυτή η διαδικασία ή μπορεί κάποιες απαντήσεις να μην είναι αυτές που περιμένεις, ωστόσο, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι κάτι απαραίτητο, αν θέλεις να απομακρύνεις τις δεύτερες σκέψεις, να μάθεις (επιτέλους) πώς νιώθει ο σύντροφός σου για την κατάσταση που επικρατεί και να δεις τα λάθη που ενδεχομένως έχεις κάνει, αλλά δεν είχες καταλάβει ως σήμερα. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την άλλη πλευρά.

Αυτή η διαδικασία έχει νόημα, αν και μόνο αν είστε ειλικρινείς μεταξύ σας και θέσετε σε προτεραιότητα το καλό της σχέσης σας. Ο εγωισμός και το προσωπικό συμφέρον δεν έχουν καμία θέση σε αυτή τη συζήτηση. Ό,τι κι αν ακούσεις, φρόντισε να είσαι ψύχραιμη και έτοιμη για μια αναλυτική κουβέντα. Είναι πολύ πιθανόν να ακούσεις σκληρές αλήθειες, τις οποίες, όμως, πρέπει να διαχειριστείς, αν θέλεις αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή σου.

Jenny.Gr
pexels

Οι ερωτήσεις που θα σε μετατοπίσουν από τη «ζώνη ασφαλείας» σου, αλλά είναι σημαντικές για τη σχέση σου

1.Ποια συνήθειά μου σε εκνευρίζει;
2.Νιώθεις ότι καταπιέζεις κάποια πτυχή σου για χάρη της σχέσης μας;
3.Με θεωρείς δεδομένη σε αυτή τη σχέση;
4.Ποιες είναι οι καλύτερες και χειρότερες αλλαγές μου από την αρχή της σχέσης ως σήμερα;
5.Σε κάνω να νιώθεις ανασφάλεια;
6.Υπάρχει κάτι που να σου λείπει από τη single ζωή σου;
7.Πιστεύεις ότι δεν αναγνωρίζω όσα κάνεις;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.