WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ετοιμάζεσαι να μπεις σε σχέση; Οι 3 απαραίτητες ερωτήσεις που πρέπει να του θέσεις


JTeam

6 Ιουνίου 2024

Ετοιμάζεσαι να μπεις σε σχέση; Οι 3 απαραίτητες ερωτήσεις που πρέπει να του θέσεις
Unsplash
Αν οι απαντήσεις σας συμφωνούν, τότε αυτή η σχέση θα έχει καλή πορεία

Η διαδικασία του dating είναι γεμάτη ενθουσιασμό και άγχος, αν και μόνο αν ο άνθρωπος που βγαίνεις ραντεβού έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σου και επιθυμείς να υπάρξει ένα κοινό μέλλον.

Σε περίπτωση που διανύεις μια τέτοια περίοδο και νιώθεις πως βρίσκεσαι σε φάση να συνάψεις μια καινούργια σχέση είναι σημαντικό να θέσεις στον άνθρωπο απέναντί σου τρεις σημαντικές ερωτήσεις. Οι απαντήσεις που θα λάβεις, θα σου δώσουν μια γεύση από το πώς λειτουργεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε μια σχέση. Αν σε καλύψουν, προχώρα, αν όχι, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς;

Jenny.Gr
Unsplash

Οι ερωτήσεις που θα σου αποκαλύψουν, αν βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο

Πώς νιώθεις με τον τρόπο που επικοινωνούμε;

Αν μπεις στη διαδικασία να κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι σχεδόν σίγουρο πως ο άνθρωπος που βγαίνεις ραντεβού, θα σου επιβεβαιώσει πως έχετε πολύ καλή επικοινωνία και δεν υπάρχει τίποτα να βελτιώσετε. Ωστόσο, υπάρχουν και φορές που ένας από τους δύο παρατηρεί ότι υπάρχει κάποιο κόλλημα στην επικοινωνία και αποφασίζει να το συζητήσει, προκειμένου αυτό να βελτιωθεί. Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια είναι απαραίτητα «υλικά» για μια σχέση.

Θα υπάρχει ισορροπία μεταξύ του χρόνου που περνάμε μαζί και του χρόνου που περνάμε χωριστά;

Ακόμα κι αν είσαι σε σχέση, είναι πολύ σημαντικό να έχεις τον δικό σου προσωπικό χρόνο. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι επιθυμείς να συμπορευτείς με τον άνθρωπο που βγαίνεις ραντεβού, όμως όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και σε αυτό, πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Είναι ωραίο να θέλεις να περνάς χρόνο με τον σύντροφό σου, όμως είναι απολύτως φυσιολογικό να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου και στους φίλους σου.

Τι δεν διαπραγματεύεσαι σε μια σχέση;

Αυτή η ερώτηση είναι πολύ βασική για την πορεία της σχέσης και αποτελεί επιτακτική ανάγκη να συμφωνείτε. Έχοντας ως δεδομένο ότι ο ένας δεν γνωρίζει τον άλλον, πρέπει να ξεκαθαρίζεις από την αρχή όσα δεν διαπραγματεύεσαι και να θέτεις τα όριά σου, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά. Το ίδιο και εκείνος. Αν, λοιπόν, υπάρχει κοινή γραμμή σε αυτό το κομμάτι, τότε η σχέση θα έχει μέλλον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.