WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι είναι το pebbling και πώς μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις σου;


JTeam

4 Ιουλίου 2024

Τι είναι το pebbling και πώς μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις σου;
Unsplash
Το νεό trend στις σχέσεις που προέρχεται από τους πιγκουίνους

Ο κάθε άνθρωπος εκφράζει εντελώς διαφορετικά την αγάπη του στον σύντροφό του, στην οικογένειά του, στους φίλους του. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι πως οι περισσότεροι από εμάς υιοθετούμε διάφορες συνήθειες για να ενισχύουμε τη σχέση μας με τους αγαπημένους μας, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε. Μία εξ’ αυτών, είναι το pebbling.Τι είναι αυτό πάλι, θα αναρωτηθείς.

Το pebbling, είναι μια πρακτική που προέρχεται από τους πιγκουίνους Gentoo, οι οποίοι όταν θέλουν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους στον σύντροφό τους, του προσφέρουν ένα πετραδάκι (pebble). Στις ανθρώπινες σχέσεις, το pebbling αναφέρεται στα μικρά σημάδια αγάπης ή στοργής που δείχνεις σε έναν φίλο, σύντροφο ή ένα αγαπημένο πρόσωπο και πιστεύεις ότι θα του αρέσουν. Αυτά, μπορεί να είναι μικρά πράγματα, όπως του να του προωθείς memes, άρθρα ή βίντεο στα social media, απλώς για να του φτιάξεις τη μέρα και να του δείξεις πως τον σκέφτεσαι. Και ναι, είναι αρκετά χαριτωμένο.

Πώς μπορεί το pebbling να βελτιώσει τις διαπροσωπικές σχέσεις;

Ζούμε στο 2024. Περνάμε καθημερινά πολλές ώρες τα social media, οπότε ακόμα και μέσα από ένα φαινομενικά απλό πράγμα, όπως η αποστολή βίντεο στο IG ή στο TikTok στους ανθρώπους μας, μπορεί να γίνει ένας τρόπος για να συνδεθούμε, να ενισχύσουμε τις αλληλεπιδράσεις μας και να δείξουμε την αγάπη μας.

@jakeyboiarts Pebbling is adorable, and I love it so much. ✨💖 #pebbling #adhdtiktok #adhd #anxiety #love #share #tagsomeone #tagyourbestfriend #meme #fypシ #fypage #fyp ♬ Night Trouble By Petit Biscuit - Tyler

Το pebbling, ακόμα και στην πιο απλή μορφή του, έχει την ικανότητα να προκαλέσει μια θετική χημική αλυσιδωτή αντίδραση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. «Όταν κάνεις μια όμορφη πράξη, ο εγκέφαλός σου απελευθερώνει ντοπαμίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευχαρίστηση, τα κίνητρα και την ενίσχυση. Το αίσθημα της αναγνώρισης και της εκτίμησης δίνει και στον αποδέκτη ένα κύμα ντοπαμίνης», σημειώνει η ψυχολόγος Κάμερον Κάσγουελ.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης οφέλη όταν η στοργή εκδηλώνεται μέσω ενός απτού αντικειμένου, όπως ένα δώρο, αλλά και σε οποιαδήποτε μορφή της, αποτελεί δομικό στοιχείο για ισχυρούς δεσμούς. Το pebbling, είναι μια φυσική και ευχάριστη συνήθεια που με κάθε τρόπο μπορεί να μας φέρει πιο κοντά με τους ανθρώπους μας, όπως κι αν γίνεται, ακόμα και μέσα από το κινητό μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.