WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Breadcrumbing: Η νέα μορφή χειραγώγησης στο dating – Πώς να την αναγνωρίσεις


JTeam

7 Αυγούστου 2024

Breadcrumbing: Η νέα μορφή χειραγώγησης στο dating – Πώς να την αναγνωρίσεις
Unsplash
Το breadcrumbing είναι μια τακτική, αρκετά τοξική

Ghosting, gaslighting, submarining, avalanching. Πλέον, ξέρεις όλες αυτές τις – όχι και τόσο ωραίες τάσεις στο σύγχρονο dating για τις οποίες μιλούν όλοι στα social media. Ε, και τώρα ξεπρόβαλλε ακόμα μία: Το breadcrumbing. Μια τακτική, αρκετά τοξική.

Στο breadcrumbing, κυριαρχούν τα mix signals που μπερδεύουν έναν πιθανό σύντροφο. Σκέψου το εξής: Βγαίνεις με κάποιον, εκείνος σου δίνει προσοχή, σου στέλνει μηνύματα, έτσι ώστε να σε κρατάει προσκολλημένο, αλλά τελικά δεν κάνετε ποτέ πραγματική σχέση. Σου προσφέρει απλώς «ψίχουλα» για να κρατήσει το ενδιαφέρον σου και εσύ μένεις μόνο με αναπάντητα ερωτήματα. Είναι συναισθηματική χειραγώγηση; Είναι.

@love.understood What will the interruption be? #relationshipcoach #relationshipadvice #breadcrumbing #relationshipgoals #love #anxiety ♬ original sound - Love.Understood

Μιλώντας στο CNN, η Μόνικα Βερμάνι, κλινική ψυχολόγος από τον Καναδά και συγγραφέας του βιβλίου «A Deeper Wellness: Conquering Stress, Mood, Anxiety and Traumas», τόνισε πως «το breadcrumbing αναφέρεται σε μια μορφή χειραγώγησης, σκόπιμης ή μη, από ένα άτομο που προσποιείται ενδιαφέρον και ενεργεί σαν να επενδύει ειλικρινώς σε μια σχέση με ένα άλλο άτομο, ενώ στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται». Γιατί να στο κάνει κάποιος; Γιατί θέλει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Και προφανώς, το breadcrumbing μπορεί να εκδηλωθεί σε σχέσεις φιλικές ή εργασιακές, ωστόσο είναι πιο κοινό στο dating και κυρίως στο online dating.

Πώς να προστατέψεις τον εαυτό σου από το breadcrumbing;

  • Δώσε προσοχή στα μηνύματα που ανταλλάσσεις με κάποιον

Ένας τρόπος για να καταλάβεις, λίγο πολύ, εάν κάποιος σου κάνει breadcrumbing, είναι μέσω των μηνυμάτων που σου στέλνει. Εάν τα μηνύματα δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, παρά μόνο αερολογίες, τότε ίσως πρέπει να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και εάν μιλάμε για κάποιον που το μόνο που κάνει είναι να πατάει like στα IG stories σου και να σου στέλνει μόνο περιστασιακά μηνύματα. Κάποιος που πραγματικά σε θέλει, θα καταβάλει προσπάθεια για να έρθετε πιο κοντά.

  • Δώσε προσοχή στον ρυθμό που εξελίσσεται αυτό που έχετε

Σε περίπτωση που κάνεις dating με κάποιον, πρέπει να δώσεις βάση στον ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση. Εάν μιλάτε εβδομάδες και απλώς έχετε βγει μόνο μία φορά, τότε προφανώς δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για να πάει παρακάτω αυτό που έχετε.

  • Σταμάτα να ασχολείσαι με αυτό το άτομο

Τελικά, ίσως χρειαστεί να σταματήσεις να ασχολείσαι με οποιονδήποτε δεν σου προσφέρει ασφάλεια. Εάν αισθάνεσαι πως κάποιος σου πετάει «ψίχουλα», σταμάτα να τα μαζεύεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.