WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρήζονται τα πόδια σας;


RKPT

5 Φεβρουαρίου 2013

shutterstock_59632975-beach-635x949.jpg

Μπορεί μέσα σας να πετάτε στα σύννεφα που φύγατε για διακοπές, τα βήματά σας όμως παραμένουν βαριά στην άμμο. Πως μπορείτε να βοηθήσετε;

Το καλοκαίρι, συχνά, πολλές γυναίκες αισθάνονται «περίεργα» τα πόδια τους. Πρήζονται, ενώ έχουν  αίσθημα βάρους και κούρασης. Η ζέστη κάνει εντονότερο το πρόβλημα βάρους στα πόδια, το κολύμπι όμως μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά. Γενικά, έχετε υπόψη σας ότι η κίνηση συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος και την καλή υγεία των ποδιών, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Εχθρός, θεωρείται εκτός από τη ζέστη και η καθιστική ζωή, καθώς το αίμα  λιμνάζει στα κάτω άκρα, και πρήζονται οι αστράγαλοι. Γι’αυτό λοιπόν, τώρα που καταφέρατε και «αποδράσατε» από το γραφείο, κολυμπήστε, κάντε ποδήλατο, ή απλά περπατήστε. Φροντίστε επίσης και τη διατροφή σας, καταναλώνοντας αρκετή πρωτεΐνη (ψάρια, πουλερικά, άπαχο κόκκινο κρέας, ασπράδι αυγού), η οποία έχει τη «μαγική» ικανότητα να καταστέλλει τα οιδήματα. Αποφύγετε το πολύ αλάτι, καθώς δημιουργεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό, και φροντίστε να πίνετε πολύ νερό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.