WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια δίαιτα βασισμένη στο DNA σας


23 Ιανουαρίου 2013

Η επιστήμη του Nutrigenomics σας υπενθυμίζει πως «είσαστε ότι τρώτε.»

Άφησε κάτω το λεξικό σας έχουμε τις απαντήσεις. Θα ξεκινήσουμε λέγοντας σας πως αυτή η επιστήμη αναμένεται στα επόμενα χρόνια να ανεβάσει τα διατροφικά προγράμματα πολλά επίπεδα πάνω. Για αυτό και είναι πολλοί οι διατροφολόγοι που ήδη καταρτίζονται και αναζητούν τρόπους να την εφαρμόσουν άμεσα και εύκολα.

Αυτό λοιπόν που κάνει το nutrigenomics είναι να «σκανάρει» το γενετικό μας υλικό και να παίρνει απαντήσεις σχετικά με το πόσο αλλάζει και επηρεάζεται από τις τροφές που καταναλώνουμε. Χρησιμοποιώντας λοιπόν ο γιατρός ένα οικογενειακό ιστορικό και ένα γενετικό τέστ, κι ενώ γνωρίζει πια από ποιές παθολογικές ασθένειες κινδυνεύετε, όπως ο διαβήτης, ή οι καρδιοπάθειες σας βοηθάει να μάθετε πως θα καταφέρετε να αργήσετε να τις «ξυπνήσετε».

Έτσι σύμφωνα και με σχετικό άρθρο του Forbes μπορεί να μην μπορούμε να αλλάξουμε το γενετικό make up μας, όμως μπορούμε να επηρεάσουμε την γενετική έκφραση μέσα από μια πιο εξατομικευμένη διατροφή. Να είμαστε δηλαδή ικανοί να «κλείνουμε» ή να «ανοίγουμε» γονίδια μέσα από τον μηχανισμό επιλογής του τι καταναλώνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.