WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Diet trend: Χάστε κιλά τρώγοντας βατόμουρα


11 Ιανουαρίου 2013

Το νέο διαιτητικό trend που έχει συνεπάρει την Αμερική.

Μετά τις γιορτές όλοι ψάχνουν εκείνο το μαγικό προϊόν που θα διώξει το λίπος αλλά και τις τύψεις μαζί. Στην Αμερική φαίνεται πως το βρήκαν και υπόσχεται γρήγορη καύση λίπους και απώλεια κιλών. Όλοι λοιπόν σπεύδουν να εφοδιαστούν με συμπληρώματα διατροφής Rasberry ketone, δηλαδή κετόνη Βατόμουρου για ένα quick fix.

Περί τίνος πρόκειται όμως; Οι κετόνες είναι οι αρωματικές ενώσεις του φρούτου, οι οποίες του χαρίζουν τη μυρωδιά του και οι οποίες μέχρι σήμερα έδιναν τη γλυκιά τους μυρωδιά σε τροφές και καλλυντικά. Όμως αποδείχτηκε πως έχουν και αδυνατιστικές ιδιότητες και αφού χρειάζονται κιλά φρούτων για να βγούν μικρές ποσότητες, έρχεται η τεχνητή της εκδοχή να αναπληρώσει το κενό και να κάνει ακριβώς ότι και η φρέσκια.

Αυτό που κάνει η ουσία αυτή είναι να ανεβάζει τα επίπεδα της ορμόνης αδιπονεκτίνης, η οποία ελέγχει την λειτουργία του μεταβολισμού και τις καύσεις μας. Όσο υψηλότερη η αδιπονεκτίνη, τόσο χαμηλότερη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Όλη αυτή την τρέλα γύρω από την ουσία του βατόμουρου, ήρθε να επιβεβαίωση και ο αγαπημένος γιατρός των Αμερικάνων Dr. Oz που την αποκάλεσε «το νούμερο ένα θαύμα σε μπουκάλι για καύση του λίπους.»

Οι διατροφολόγοι πάντως κρούουν τον κώδωνα σχετικά με τα θαυματουργά αποτελέσματα που οι εταιρείες που την προωθούν ισχυρίζονται πως έχει, λέγοντας πως δεν υπάρχουν σχετικές έρευνες που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα. Δεν υπάρχει λοιπόν γνώση για την ασφάλεια αλλά και για τις παρενέργειες του.Ενώ οι ειδικοί συνιστούν πως άλλες ουσίες που υπάρχουν συνήθως στο συμπλήρωμα όπως η norepinephrine  πρέπει να αποφεύγεται απο άτομα με υψηλή πίεση, διαβήτη, άσθμα και καρδιολογικά προβλήματα γιατί προκαλεί ταχυπαλμία αύξηση της πίεσης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.