WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προστατευτείτε από τα επικίνδυνα φώτα


21 Ιανουαρίου 2013

Οι οικονομικές λάμπες φθορισμού βάζουν σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας σας.

Μπορεί οι οικονομικές λάμπες να αφαιρούν ευρώ από το λογαριασμό μας, όμως φαίνεται πως προσθέτουν προβλήματα στο δέρμα μας.

Ερευνητές εξέτασαν διάφορες είδη λαμπτήρων φθορισμού και βρήκαν πως σχεδόν όλες είχαν ελαττώματα στο προστατευτικό στρώμα επικάλυψης, όπως ρωγμές, οι οποίες επιτρέπουν στις επικίνδυνες ακτίνες UVA και UVC να διαρρέουν. Αυτό σημαίνει πως η χρήση τους σε εσωτερικούς χώρους και πολύ κοντά στην επιδερμίδα μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του δέρματος και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση.

Πολλές φορές οι ποσότητες UVC που εκπέμπουν όταν είναι σε πολύ κοντινές αποστάσεις με το άτομο μπορούν να ξεπεράσουν το ημερήσιο επίπεδο ασφαλείας μέσα σε μόνο 20 λεπτά χρήσεις τους. Το δέρμα που εκτίθεται σε αυτές τις ακτινοβολίες δείχνει τα ίδια σημάδια καταστροφής με αυτές του ηλίου.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν να κρατάμε αυτές τις λάμπες αρκετά μακριά ή να τις καλύπτουμε με γυαλί ώστε να φιλτράρετε το φως που βγάζουν, χωρίς να σημαίνει αυτό πως οι επικίνδυνες ακτινοβολίες δεν μπορούν να διαπεράσουν και αυτό το κάλυμμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.