WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για μία υγιεινή ζωή part III


11 Φεβρουαρίου 2013

Copy-of-tumblr_mi1uzrDOVt1qjlijro1_500_large.jpg

Μην αμελείτε τον εαυτό σας για να μη σας αμελήσει και αυτός.

Εκτός από τις εβδομαδιαίες σας υποχρεώσεις, έχετε και κάποιες που πρέπει να γίνονται μία φορά το χρόνο ή και δύο. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε κάποιες ιατρικές εξετάσεις που είναι αναγκαίες να γίνονται. Μην ξεχνάτε ότι η πρόληψη είναι το παν. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις στον οργανισμό σας. Σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είστε, έστω μία φορά το χρόνο πρέπει να επισκέπτεστε το γιατρό σας. Ενδεικτικά κάποιες εξετάσεις είναι:

  • Εξετάσεις αίματος: Μία εξέταση ρουτίνας στην οποία αναλύονται τα συστατικά του αίματος και δίνουν μία εικόνα της υγείας του οργανισμού σας.
  • Τεστ ΠΑΠ: Μία ακόμη απλή εξέταση, στην οποία ο γυναικολόγος εξετάζει τον τράχηλο της μήτρας για να διαπιστώσει αν υπάρχουν μεταβολές στα κύτταρα που δεν οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές.
  • Μαστογραφία: Μία εξέταση που τα τελευταία χρόνια αφορά και γυναίκες κάτω των 35 χρόνων. Με ένα ειδικό μηχάνημα, το μαστογράφο εντοπίζονται ψηλαφητές ή μη, ανωμαλίες του μαστού. Αυτές μπορεί να είναι κακοήθεις ή καλοήθεις.
  • Εξέταση ωστικής μάζας: Μία εξέταση που είναι αναγκαία μετά τα 50, σε άντρες και γυναίκες. Πρόκειται για τον έλεγχο της οστεοπόρωσης, μίας ασθένειας των οστών,

Tip: Ανάλογα με την ηλικία σας και το ιστορικό σας, οι επισκέψεις στο γιατρό για τις συγκεκριμένες εξετάσεις ποικίλουν. Ο γιατρός θα σας συμβουλεύσει για το επόμενο ραντεβού σας. Μην το αμελήσετε!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.