WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μερικά tips για να μην εξαντλείστε κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας


6 Ιουλίου 2013

Οι περισσότερες γυναίκες τώρα που είναι καλοκαίρι ακολουθούν κάποια δίαιτα.

Αρχικά είναι γνωστό ότι οι στερητικές δίαιτες είναι απαγορευτικές για όλους σε κάθε χρονική περίοδο, ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη. Αντιθέτως η σωστή και υγιεινή διατροφή είναι το παν. Όσο πιο εξαντλητική είναι μία δίαιτα τόσο πιο εξαντλημένος νιώθει και ο οργανισμός σας. Για να αποφύγετε αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Πρέπει να υπάρχει ποικιλία στη δίαιτα: Καθημερινά πρέπει να καταναλώνετε γαλακτοκομικά, λαχανικά και φρούτα για να λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.
  • Περιορίστε την κατανάλωση κρέατος: Προτιμήστε λευκό κρέας και περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε 1 με 2 φορές την εβδομάδα.
  • Πείτε ναι στο ψάρι: Μειώνει το λίπος λόγω των Ω-3 λιπαρών οξέων και της πρωτεΐνης που περιέχουν.
  • Προσθέστε αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας: Είναι το παν σε μία δίαιτα καθώς αποβάλλουν τις τοξίνες. Προτιμήστε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, μαύρη σοκολάτα που έχουν αντιοξειδωτική δράση στα κυρίως γεύματά σας και στα snack σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.