WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κόκκινα φρούτα και αντιγήρανση


9 Ιουλίου 2013

Κεράσια, φράουλες, βατόμουρα, βανίλιες…

Μία έρευνα αποδεικνύει ότι τα φρούτα που έχουν έντονο χρώμα είναι στην κορυφή της κλίμακας των τροφών που έχουν αντιγηραντική δράση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αντιοξειδωτικές ουσίες των τροφών περιέχονται στις χρωστικές των φρούτων που τους χαρίζουν και το ιδιαίτερο χρώμα τους.

Στην ίδια κατηγορία είναι και τα αποξηραμένα φρούτα δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι από τις κορυφαίες τροφές κατά της αντιγήρανσης.

Τα φρούτα αποξηραμένα ή μη είναι ιδανικά να τα τρώτε ως snacks ενδιάμεσα από τα γεύματά σας. Σας χαρίζουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε και σας κρατάνε χορτασμένους μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην “τσιμπάτε” διάφορες λιχουδιές που σας χαρίζουν επιπλέον θερμίδες.

 Εκμεταλλευτείτε το καλοκαίρι και φάτε όσο πιο πολλά φρούτα μπορείτε και για λόγους της υγείας σας αλλά και για να ακολουθείτε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή που δεν σας χαρίζει περιττά κιλά. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.