WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υποκατάστατα ζάχαρης


27 Ιουλίου 2013

Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες: Κάνουν καλό ή κακό στην υγεία σας;

Από τα πρώτα απαγορευμένα είδη σε μία δίαιτα είναι η ζάχαρη. Υπάρχουν διάφορα υποκατάστατα, για τα οποία όμως οι γνώμες διίστανται. Πόσο υγιεινά είναι για εσάς; Όλα όσα ακούτε κατά καιρούς είναι αλήθεια ή μύθος;

Δείτε παρακάτω:

Ασπαρτάμη: Ίσως είναι το πιο γνωστό και συνηθισμένο υποκατάστατο της ζάχαρης. Έχει ακριβώς τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη, η διαφορά τους είναι ότι η ασπαρτάμη είναι αρκετά πιο γλυκιά, οπότε χρησιμοποιείται μικρότερη ποσότητα. Από όλα όσα ακούγονται για τη δράση της στην υγεία του οργανισμού το μόνο που έχει διαπιστωθεί είναι ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να δημιουργήσει γαστρεντερικά προβλήματα.

Σακχαρίνη: Δεν έχει καθόλου θερμίδες και είναι αρκετά πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Κυκλοφορεί σε πάνω από 100 χώρες και όλα όσα ακούγονται για καρκινογενέσεις δεν έχουν διαπιστωθεί μέχρι σήμερα.

Στέβια: Είναι επίσης πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και δεν έχει θερμίδες. Είναι ένα φυτικό υποκατάστατο το οποίο είναι υγιεινό για τον οργανισμό σας. Χρησιμοποιείται σε γλυκά και ποτά και ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν όσοι αντιμετωπίζουν διαβήτη.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και σε μία δίαιτα επιτρέπονται τα γλυκά και τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Αποφύγετε τις υπερβολές.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.