WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H Ωραία...κοιμωμένη!


31 Ιουλίου 2013

Ο ύπνος λένε ομορφαίνει και αυτό αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια. Ακολουθήστε έξυπνα tips για να έχετε έναν ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο.

Ο καλός ύπνος είναι ο πιο φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε κούρα ομορφιάς. Είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε 7-8 ώρες ύπνου καθημερινά προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα λαμπερό δέρμα χωρίς μαύρους κύκλους και αναζωογονημένα μαλλιά. Μετά από μια μέρα ταλαιπωρίας, κούρασης και άγχους το πιο απαραίτητο πράγμα που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας είναι η ανάπαυση. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν να παρέχετε στον εαυτό σας έναν ποιοτικό ύπνο, διαφορετικά επιβραδύνετε τη λειτουργία των ορμονών που είναι απαραίτητες για την ανανέωση των κυττάρων και τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σας. Να θυμάστε πως αυτές οι δύο λειτουργίες είναι πολύ σημαντικές για να έχετε ένα φρέσκο και λαμπερό δέρμα καθώς και για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών σας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω έξυπνα tips για να έχετε έναν καλό ύπνο:

Διαμορφώστε το υπνοδωμάτιο σας με τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε έναν ευχάριστο ύπνο. Τα ανοιχτά και παστέλ χρώματα φέρνουν μια ηρεμία στο χώρο καθώς η λιτότητα και η απλότητα στη διακόσμηση του.

• Επιλέξτε το κρεβάτι σας να είναι αναπαυτικό χωρίς πολλά μαξιλάρια και σκεπάσματα. Η υπερβολική ζέστη και μια κακή στάση σώματος δυσκολεύουν τον ύπνο.

• Χαλαρώστε με ένα ζεστό μπάνιο και αφήστε τα προβλήματα σας πριν πέσετε για ύπνο.

• Να ανανεώνετε τον καθαρό αέρα του υπνοδωματίου σας όσο πιο συχνά μπορείτε.

Αποφύγετε να βλέπετε τηλεόραση όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι.

• Να τρώτε ελαφριά φαγητά για το βραδινό σας γεύμα και να αποφεύγετε τα ροφήματα ή τις τροφές που έχουν καφείνη.

• Δοκιμάστε να βάλετε αιθέρια έλαια στα μαξιλάρια σας(π.χ. βαλεριάνα ή λεβάντα).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.