WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε αφυδατωθεί;


24 Αυγούστου 2013

3 σημάδια που δείχνουν ότι είστε αφυδατωμένοι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι η δίψα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της αφυδάτωσης, ωστόσο δεν είναι η μόνη ένδειξη. Η ενυδάτωση του οργανισμού σας είναι πολύτιμη. Καθημερινά πρέπει να καταναλώνετε λίτρα νερού. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά τη διάρκεια κάποιας άσκησης που ιδρώνετε. Οι τρεις παρακάτω ενδείξεις σημαίνουν ότι πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό κατά την άσκηση.

 Αισθάνεστε κουρασμένοι: Αν αισθάνεστε υποτονικοί ή κουρασμένοι όταν ξεκινάτε μια προπόνηση μπορεί να είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι δεν έχετε τροφοδοτήσει το σώμα σας σωστά. Τα snacks όμως δεν είναι η μόνη έλλειψη. Ενδεχομένως να μην έχετε πιει και νερό, καθώς χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό σας. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό πριν ή μετά την προπόνηση σας.

Σας πιάνουν κράμπες εύκολα: Μία με δύο ώρες πριν την προπόνησή σας πρέπει να έχετε καταναλώσει αρκετά λίτρα νερού. Αν δείτε ότι σας πιάνουν κράμπες με εύκολο τρόπο τότε σίγουρα δεν έχετε κάνει καλό ζέσταμα και δεν έχετε πιει τόσο νερό όσο πρέπει. Αν πιείτε εκείνη την ώρα δεν θα δείτε αποτέλεσμα. Σκοπός είναι να έχετε καταναλώσει πιο πριν.

Έχετε υψηλό παλμό: Χρησιμοποιώντας ένα όργανο ελέγχου του καρδιακού ρυθμού μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς το σώμα σας αντιδρά ανάλογα με την ένταση της προπόνησής σας. Αν παρατηρήσετε ότι το ποσοστό των καρδιακών παλμών σας είναι υψηλότερο από το κανονικό, είναι ένδειξη ότι είστε αφυδατωμένοι. Προσπαθήστε να δείτε πώς η κατανάλωση νερού επηρεάζει το σφυγμό σας. Αν το πόσιμο νερό δεν βοηθήσει, μπορεί να υπάρχει άλλος λόγος. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γιατρό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.