WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μερικοί το προτιμούν καυτό


23 Αυγούστου 2013

Κάποιοι άλλοι όμως προτιμούν ένα παγωμένο μπάνιο.

Το μπάνιο είναι μέρος μιας υγιεινής ρουτίνας, αλλά ανάλογα με τη θερμοκρασία, το χρόνο που περνάτε κάτω από το νερό μπορεί να προσφέρει διαφορετικά οφέλη. Είτε σας αρέσει το ζεστό ή  κρύο,  πρέπει να μάθετε πως μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Μετά την ανάγνωση, μπορείτε να επανεξετάσετε τον τρόπο που επιλέγετε να κάνετε μπάνιο.

Καυτό νερό:

 Το ζεστό ντους μπορεί να ανακουφίσει την ένταση και να καταπραΰνει δυσκαμψία των μυών. Εάν το νερό τρέχει με πίεση, ακόμα καλύτερα! Αφήστε το ζεστό νερό να σας κάνει μασάζ στους ώμους, στο λαιμό σας, και στην πλάτη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ζεστό ντους μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης σας και να καταπραΰνει το άγχος. Όποιος εργάζεται με έντονο στρες χρειάζεται ένα καυτό μπάνιο καθημερινά.

Ένα ζεστό ντους λειτουργεί επίσης ως φυσικό αποσυμφορητικό για να ανακουφίσει συμπτώματα κρυολογήματος, δεδομένου ότι ο ζεστός ατμός ενυδατώνει ρινικές διόδους.

Ένα ζεστό ντους μπορεί να είναι ό, τι χρειάζεστε για να πέσει ο πυρετό σας, και να φέρει τη θερμοκρασία σας πίσω σε κανονικό.

Αν η ιδέα ενός παγωμένο ντους σας τρομάζει, δείτε παρακάτω γιατί πρέπει να το επιλέξετε:

Κρύο ντους - μερικοί το θεωρούν αφόρητο - είναι πραγματικά πολύ καλό για το σώμα μας! Το παγωμένο νερό φέρνει το σώμα σας σε εγρήγορση. Αυτή η στιγμιαία αλλαγή στη θερμοκρασία του σώματός σας ανακουφίζει από την κούραση και αυξάνει την πνευματική εγρήγορση σας.

Ένα "δροσερό" ντους για δύο έως τρία λεπτά μία ή δύο φορές την ημέρα, συνιστάται από τους ερευνητές ως θεραπεία για την κατάθλιψη. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε μιλήσει με το γιατρό σας πριν από τη δοκιμή αυτό έξω!

Από την πιο μάταια πλευρά του φάσματος, το κρύο ντους είναι καλύτερο για τα μαλλιά και το δέρμα μας.  Βοηθάει στην ψαλίδα των μαλλιών και προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.