WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πιείτε κόκκινο κρασί, κάνει καλό


7 Σεπτεμβρίου 2013

Στην υγεία σας.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει πως κανείς δεν μπορεί να πάρει αρκετό κόκκινο κρασί. Κάθε μέρα προκύπτει μια νέα μελέτη για τα καταπληκτικά οφέλη των ποτών σε σκούρο κόκκινο χρώμα. Φυσικά όταν δεν καταναλώνονται σε υπερβολική ποσότητα. Παρακάτω ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους  πρέπει να χαλαρώσετε με ένα ποτήρι κόκκινο μετά από μια κουραστική μέρα . Οι ερευνητές μάλιστα λένε ότι πρέπει για όλους να είναι ένα must της καθημερινότητας.

Είναι καλό για την καρδιά σας: Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονοειδή. Τα συγκεκριμένα συστατικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, με τη μείωση που προκαλούν στα LDL (κακή χοληστερόλη) επίπεδα και αυξάνουν την παραγωγή της καλής χοληστερόλης. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Davis, ορισμένες ποικιλίες έχουν περισσότερες συγκεντρώσεις φλαβονοειδών από άλλες.

Μπορεί να μειώσει την κατάθλιψη: Ενώ η βαριά κατανάλωση έχει συνδεθεί με προβλήματα ψυχικής υγείας, πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να κάνει το αντίθετο. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι μετριοπαθείς πότες (όσοι έπιναν δύο με επτά μικρά ποτήρια κρασί την εβδομάδα) ήταν λιγότερο πιθανό να πάσχουν από κατάθλιψη, από εκείνους που έπιναν περισσότερο ή λιγότερο.

Μπορεί να βοηθήσει το έντερό σας: Το ελληνικό γιαούρτι δεν είναι το μόνο πράγμα που βοηθά το έντερό σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού αυξάνει την ποσότητα των καλών επιπέδων βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα σας.

Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος: Μια ένωση που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί βοηθάει στο κάψιμο λίπους.

Μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη: Οι πολυφαινόλες βρίσκονται στο τσάι, στους ξηρούς καρπούς, στα μούρα και στο κακάο, μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη σας και μπορεί επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.