WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η καθιστική ζωή συνδέεται με την κατάθλιψη;


10 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια είναι τα αποτελέσματα των ερευνών;

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του χρόνου παραμονής σας στην καρέκλα και της ψυχικής σας υγείας. Συγκεκριμένα όταν ένα άτομο κάθεται, το πιο πιθανό αυτός ή αυτή να παρουσιάσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Τα αποτελέσματα της έρευνας, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Victoria  και του Πανεπιστήμιο του Queensland.

Υπάρχει και μία άλλη μελέτη που βασίζεται σε 8.950 γυναίκες ηλικίας 50 έως 55, οι οποίες απάντησαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2001, το 2004, το 2007 και το 2010. Οι ερευνητές σημείωσαν τα καταθλιπτικά συμπτώματα, τα επίπεδα της φυσικής δραστηριότητας των ανθρώπων και επίσης δημιούργησαν ομάδες με βάση το χρόνο που κάθονται οι άνθρωποι καθημερινά  (τέσσερις ή λιγότερες ώρες την ημέρα, τέσσερις και επτά ώρες την ημέρα, ή περισσότερο από επτά ώρες την ημέρα).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κάθονται για περισσότερες από επτά ώρες την ημέρα έχουν κατά 47 τοις εκατό μεγαλύτερο κίνδυνο για  καταθλιπτικά συμπτώματα, σε σύγκριση με τις γυναίκες που κάθονται για τέσσερις ή λιγότερες ώρες την ημέρα. Και οι γυναίκες που δεν κάνουν γυμνάζονται καθόλου έχουν 99 τοις εκατό μεγαλύτερο κίνδυνο για τα καταθλιπτικά συμπτώματα, σε σύγκριση με εκείνες που ασκούνται.

 Επιπλέον ο οργανισμός World Runner ανέφερε ότι όσοι κάθονται περισσότερο και δεν ασκούνται έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο απ 'όλους. Έχουν συγκεκριμένα τριπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Η Telegraph ανέφερε πίσω το 2003, σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 25.000 ανθρώπους ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ αυτών που κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή για πέντε ώρες την ημέρα και της κατάθλιψης. Συγκεκριμένα βιώνουν συναισθήματα της κατάθλιψης και του άγχους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.