WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς προκαλείται το στρες;


11 Σεπτεμβρίου 2013

Χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Για μερικούς είναι ένας έντονος καρδιακός ρυθμός ή μια μικρή αίσθηση αναγούλας. Αυτά τα δύο συμπτώματα είναι αρκετά. Ωστόσο, όταν ηρεμήσετε, ο οργανισμός σας επανέρχεται πλήρως.

Όταν είστε αγχωμένοι, κάποιες ορμόνες όπως η κορτιζόλη παράγονται με ταχύ ρυθμό στον οργανισμό σας. Σκεφτείτε ότι εκείνη τη στιγμή στο σώμα σας πραγματοποιείται μία «αντίδραση μάχης ή φυγής», στην οποία ο καρδιακός ρυθμός ανεβαίνει, η αναπνοή γίνεται πιο βαριά (απαιτείται περισσότερο οξυγόνο) και τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται. Όλα αυτά συμβάλουν σε χρόνιες παθήσεις όπως είναι η υπέρταση και ο πονοκέφαλος, καθώς και προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές. Σπάνια επίσης το άγχος μπορεί να συμβάλλει στο άσθμα, στο σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και στην αϋπνία.

Το θετικό είναι ότι ακριβώς όπως έχετε μια αντίδραση στο στρες, έτσι υπάρχει και "ανταπόκριση στη χαλάρωση," κατά την οποία η αναπνοή σας επιβραδύνει, το αίμα σας  μειώνεται και χρησιμοποιείτε ακόμα λιγότερο οξυγόνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.